def comment_na
Article.find(params[:id]).comments.create(params[:comment])
redirect_to :action => ‘show’, :id => params[:id]
end[/code]
W exploderze i operze wszystko działa, a w firefoxie po kliknięciu na submit wczytuje się akcja określona przez html. W ogóle nie jest wykonywany kod zawarty w onsubmit… *
Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Prawdopodobnie nie zauważam tutaj jakiejś pierdółki
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
EDIT:
jednak zonk… trochę inaczej to wygląda niż myślałem - wywołuje się zapytanie ajax’a i dodatkowo przeładowuje się strona… przez co dostajemy 2 komentarze… [:
Hmm sam uzywam form_remote_tag tyle, ze jestem zwolennikiem drugiego podejscia zamiast okreslac akcje jezeli AJAX nie moze byc grany… sprawdzam if request.xhr? i wszystko dziala.
Chyba wiele Ci to nie pomoze:)
No raczej nie
Jak nie określam action w :html, to normalnie forma się wysyła, przeładowuje się strona i robi się ten partial z metody comment - czyli to co miało się dodać do div’a comments jest na nowej stronie.
Znalazłem błąd. Teraz się zastanawiam czy w ogóle o tym pisać, bo wyjdę na kompletnego debila
W sumie i tak prędzej czy później ktoś zauważy
W funkcjach javascriptu podaje się identyfikatory elemntów… czyli wystarczy wziąć wszystko w apostrofy i śmiga aż miło… ( Toggle.display(‘loading’) na przykład). Zmyliło mnie to, że działało dobrze pod operą i exploderem. Zostawiłem w tym momencie javascript jako “działający”.
Wszystko wydaje się takie banalne jak człowiek wypoczęty wstaje rano.