Pewnie temat był już poruszany ale jeszcze raz:
W Gemfile dodaję:
gem "spree_paypal_express", :git => "git://github.com/spree/spree_paypal_express.git"
robię bundle install i … gdzie siedzą pliki gema z kodem ??
Pewnie temat był już poruszany ale jeszcze raz:
W Gemfile dodaję:
gem "spree_paypal_express", :git => "git://github.com/spree/spree_paypal_express.git"
robię bundle install i … gdzie siedzą pliki gema z kodem ??
Jeżeli masz linuksa to najłatwiej poszukać w ten sposób:
find / |grep spree_paypal_express
Strzelam ze znajdziesz tego gema w katalogu:
/home/_username_/.bundler/cache/git/spree_paypal-express-_jakis_hash_/
bundle help install
--path=<path>
The location to install the gems in the bundle to. This defaults
to the gem home, which is the location that gem install installs
gems to. This means that, by default, gems installed without a
--path setting will show up in gem list. This setting is a
remembered option.
Znalazłem tu:
:~/.rvm/gems/ruby-1.9.2-p180/bundler/gems/spree_paypal_express-fbda45404806
Dzięki koledzy
I przy okazji jeszcze pytanie ??
Jak chcę sobie w mojej aplikacji dodać plik lokalizacji pl.yml (oryginalny: spree_paypal_express/config/locales/en.yml)
to gdzie go muszę umieścić, bo nie chcę dodawać do głównego pliku lokalizacji w moja_aplikacja/config/locales/pl.yml
mozna jeszcze sprawdzic bundlerem konkretny gem
bundle show nazwa_sprawdzanego_gema
co do lokalizacji to możesz dodać kolejny plik np.
moja_aplikacja/config/locales/spree.pl.yml
Gdziekolwiek, byleby dodać odpowiednią ścieżkę w config/environment.rb. Preferowane config/locales/**/* (dowolne zagnieżdżony plik).
config.i18n.load_path += Dir[Rails.root.join('config', 'locales', '**', '*.{rb,yml}')]
Tak jak radarek mówi. Na marginesie: ja np w config/locales/rails trzymam jako submoduł gita podmontowane repozytorium : https://github.com/svenfuchs/rails-i18n .
Dokładnie, to repo jest bardzo przydatne żeby od czegoś zacząć tłumaczenia. Jednak często muszę sporo poprawić (tłumaczenia błędów szczególnie), więc moduł gita nie sprawdza mi się.
A nie można odpowiednio zmanipulować config.i18n.load_path by nasze katalogi z tłumaczeniami były pierwsze/ostatnie ? W każdym razie takie by nadpisywały tamte tłumaczenia ?
Możliwe, że odpowiednia kolejność w load_path załatwia sprawę. Ale to później trochę więcej zachodu przy edycji takiego pliku.
Whatever works.