Mam pewien problem z tym gemem Globalize (wersja 4.0.2) - mianowicie mam 2 tłumaczenia w bazie danych. Chciałbym mieć możliwość edycji tych tłumaczeń i tu pojawia się mój problem. Gdy próbuję w widoku wyświetlić te tłumaczenia przykładowo w taki sposób:
<% @examples.each do |e| %><%= e.example %>, <% end %>
Gdzie:
@examples = Example.with_translations
To wyświetlają mi się powielone tłumaczenia z aktualnie używanego języka. Przykładowo mam takie tłumaczenia:
polski, angielski
Wyświetla mi się to:
polski, polski
A powinno wyświetlać się to:
polski, angielski
To się dzieje, gdy mam ustawiony język polski (:pl). Z kolei jak ustawię język angielski (:en) to wyświetla mi się to:
angielski, angielski
W jaki sposób wyświetlić wszystkie tłumaczenia bez względu na to, który język jest aktualnie używany. Trochę się z tym już męczę i byłbym wdzięczny za rozwiązanie tego problemu.
@brando dokładnie tak jak pisze @qrooel jeśli chcesz jednocześnie wyświetlać tłumaczenia dla kilku języków, to chyba dobrym wyjściem jest wykorzystanie globalize-accessors
A czy jest możliwość walidacji tłumaczonych wartości, czyli np. dla pola title walidacja title_pl, title_en itd.? Próbowałem to osiągnąć gemem globalize-validations, ale nie zauważyłem, aby była możliwość ustalenia np. że pole title ma minimalną długość 2, musi wystąpić itd.