Git i heroku

Jak to jest, bo mam dwa projekty, jeden załadowałem na heroku i jest ok, natomiast podczas próby załadowania drugiego wyskakuje mi:

error: src refspec master does not much any.
error failed to push some refs to git@heroku.com: ittttddd.

Nie bardzo wiem w czym tkwi problem.

Nie korzystałem z heroku, ale korzystam na co dzień z gita. Problem wygląda tak, jakbyś chciał pchnąć do repozytorium kod, który nie posiada z nim wspólnego przodka - tzn. jakby był tam już jakiś projekt, w tej lokalizacji i ten Twój nie miał z nim wiele (nic w rozumieniu Gita) wspólnego.

Sprawdź czy właściwie podałeś adres repozytorium - być może próbujesz pchnąć nowy projekt, do repozytorium, w którym jest ten drugi?

mam pytanie związane z heroku, więc nie będę tworzył nowego wątku tylko zapytam tutaj:
za każdym pushem na heroku terminal rejestruje i indeksuje commita - np.

Launching... done, v85

czy można cofnąć się do któregoś wcześniejszego commita? - tzn. np. żeby zadziałał taki pseudokod:

push heroku master VERSION=82

??
Chciałbym właśnie cofnąć kilka zmian dokonanych wcześniej, tylko czy to jest możliwe w taki sposób? Czy trzeba to robić ręcznie, na piechotę?
Od razu także zaznaczę, że za każdym razem kiedy robiłem pusha na heroku, nie robiłem pusha na githuba :confused:

Możesz sobie na pewno zrobić branch od danego commita, i ten branch ustawić jako “aplikacyjny” na Heroku.

[quote=Ofca]Chciałbym właśnie cofnąć kilka zmian dokonanych wcześniej, tylko czy to jest możliwe w taki sposób? Czy trzeba to robić ręcznie, na piechotę?
Od razu także zaznaczę, że za każdym razem kiedy robiłem pusha na heroku, nie robiłem pusha na githuba :/[/quote]
Push się ma nijak do commita. Ważne jest czy masz właściwe commity. W gicie możesz bardzo dużo różnych rzeczy z historią commitów.
Jeśli jednak chodzi o to, że wprowadziłeś pewne commity, które okazały się bezsensowne, to tak jak pisze Tomash - cofnij się lokalnie w historii, zrób brancha i tego brancha popchnij na heroku.

już rozumiem, dzięki za pomoc! :slight_smile: