Może trochę off-topic, ale mam mały problem z konfiguracją gitosis. Wiem że kilka osób tutaj używa gitosis więc piszę.
Jak dodać części użytkowników dostęp tylko read-only do repozytorium? Jeśli ktoś wie i może podzielić się kawałkiem gitosis.conf to będę wdzięczny. Potrafię dać wszystkim albo dostęp read-write albo dostęp read-only, ale jakoś połączenie tego mi nie idzie.
[quote=hubertlepicki]Może trochę off-topic, ale mam mały problem z konfiguracją gitosis. Wiem że kilka osób tutaj używa gitosis więc piszę.
Jak dodać części użytkowników dostęp tylko read-only do repozytorium? Jeśli ktoś wie i może podzielić się kawałkiem gitosis.conf to będę wdzięczny. Potrafię dać wszystkim albo dostęp read-write albo dostęp read-only, ale jakoś połączenie tego mi nie idzie.[/quote]
[troll mode]
To ktoś jeszcze się bawi w to sam zamiast kupić konto na githubie?
[/troll mode]
[quote=drogus][troll mode]
To ktoś jeszcze się bawi w to sam zamiast kupić konto na githubie?
[/troll mode][/quote]
Nie dość że troll, to jeszcze słaby: jak i tak masz znudzony serwer, to po co przepłacać?
Dokładnie, jeśli serwer stoi i tak to dlaczego go nie użyć? Poza tym są inne plusy – klonowanie na tą samą maszynę bądź serwery z nią sąsiadujące w sieci lokalnej jest błyskawiczne, może teraz nie jest to takim dużym problemem, ale jeszcze jakiś czas temu github miał problemy z działaniem dość często itd. No i kod nie jest fizycznie gdzieś w USA, co może komuś z jakiegoś powodu (np. prawnego) przeszkadzać.