Gitosis i dostęp zarówno read-only jaki read-write

Może trochę off-topic, ale mam mały problem z konfiguracją gitosis. Wiem że kilka osób tutaj używa gitosis więc piszę.

Jak dodać części użytkowników dostęp tylko read-only do repozytorium? Jeśli ktoś wie i może podzielić się kawałkiem gitosis.conf to będę wdzięczny. Potrafię dać wszystkim albo dostęp read-write albo dostęp read-only, ale jakoś połączenie tego mi nie idzie.

[quote=hubertlepicki]Może trochę off-topic, ale mam mały problem z konfiguracją gitosis. Wiem że kilka osób tutaj używa gitosis więc piszę.

Jak dodać części użytkowników dostęp tylko read-only do repozytorium? Jeśli ktoś wie i może podzielić się kawałkiem gitosis.conf to będę wdzięczny. Potrafię dać wszystkim albo dostęp read-write albo dostęp read-only, ale jakoś połączenie tego mi nie idzie.[/quote]
[troll mode]
To ktoś jeszcze się bawi w to sam zamiast kupić konto na githubie? :stuck_out_tongue:
[/troll mode]

Dzięki, bardzo pomocne ;).

Dedykuję nie-git-hubowcom :wink:

[code][group project-writable]
writable = project
members = key1 key2

[group project-readonly]
readonly = project
members = key3 key4[/code]

[quote=drogus][troll mode]
To ktoś jeszcze się bawi w to sam zamiast kupić konto na githubie? :stuck_out_tongue:
[/troll mode][/quote]
Nie dość że troll, to jeszcze słaby: jak i tak masz znudzony serwer, to po co przepłacać? :wink:

Dokładnie, jeśli serwer stoi i tak to dlaczego go nie użyć? Poza tym są inne plusy – klonowanie na tą samą maszynę bądź serwery z nią sąsiadujące w sieci lokalnej jest błyskawiczne, może teraz nie jest to takim dużym problemem, ale jeszcze jakiś czas temu github miał problemy z działaniem dość często itd. No i kod nie jest fizycznie gdzieś w USA, co może komuś z jakiegoś powodu (np. prawnego) przeszkadzać.

To ktoś korzysta z gita? Mailem się kod wysyła.

Racja, przerzuć w poniedziałek repozytoria na serwer, nie ma co przepłacać :wink:

Ja wysyłam ftpem na Windows Server 2003, później wchodzę przez Rdesktop, klikam prawym na archiwum i “rozpakuj” - serio :wink: