Witajcie, dwa pytania
-
jak skorzystać z fallbacks z globalize2? Widziałem dokumentację, ale to mi nie działa. Zarówno w I18n jaki i w innym miejscu nie mogę tego znaleźć (tzn. wyrzuca błąd, że takiej metody nie znaleziono) . Patrzyłem na globalize2-demo, ale nawet tam użycie fallback? zakomentowali.
Co chcę uzyskać? Chcę aby w przypadku gdy jakiś element nie będzie przetłumaczony, zwrócił mi wersję z default_locale.
Przeglądam adva_cms i tam jest to zrobione w ten sposób, że jeśli coś nie jest przetłumaczone to wyświetla link “Show”, ale za cholerę nie mogę dość jak to jest zrobione. -
Czy jest możliwość wyciągnąć tylko te elementy (np. tylko te “posts”), które są przetłumaczone w danym locale? Tzn się mam np. model Post. Tworzę pierwszy wpis w :en, następnie zmiana locale na :pl i tłumaczę i zapisuje. Teraz kolejny wpis i tylko w locale :en. Domyślnie w locale :pl wyświetli mi oba wpisy - jeden przetłumaczony, drugi nie. Chciałbym, żeby wyciągnął tylko takie, które są przetłumaczone. Potrafię wyświetlić dla pobranych elementów jakie maja tłumaczenia, ale chciałbym pobierać tylko te z danym locale.
pozdrawiam