Grudzień - mniej hermetycznie ;)

Poprzednie spotkanie WRUGu znowu skończyło się w barze (razem całe 5 osób, więc nie warto było robić prezentacji), tym razem mamy zamiar pozbierać trochę szerszą publiczność i porozmawiać na trochę poważniejsze tematy. Takie, które mogą podejść nie tylko pasjonatom, hakerom i profesjonalistom, ale i początkującym oraz osobom z innych ekosystemów.

Zatem na razie mamy dwie prezentacje:

1. Mike Lee: “Test By Proxy”: A tour of a flexible way to get monitoring, logging and testing fully automated.
  2. Tomek Stachewicz: “Advanced Ruby round-up”: Meta-programming, functional goodies and all the other stuff in Ruby that seems magic the first few times.

Prezentacje będą po angielsku oczywiście (uczyć się języków!) i, jak widać po doborze tematów, chyba wartościowe dla każdego niezależnie od poziomu. Zresztą i tak są tylko pretekstem do spotkania się w gronie podobnych sobie rubiowców w Warszawie :wink:

Jak zwykle pierwszy wtorek miesiąca, czyli 2. grudnia.

Jak zwykle zaczynamy o 19:30 w Emerald Irish Pub (naprzeciwko Muzeum Narodowego) jednym (no, może dwoma :wink: ) piwem, a potem idziemy do sali na prezentacje i hakowanie.

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=pl&geocode=&q=emerald+pub+warszawa&jsv=134d&sll=37.0625,-95.677068&sspn=31.150864,79.101563&ie=UTF8&ei=F0sQSdX3Ep-4oQPs6NnyAQ&cd=1&cid=52232926,21023957,11545153396629275734&li=lmd&z=14&t=m

I jeszcze jedno, kto tylko ma stronę na GL, niech się tam dopisze do spotkania:
http://www.goldenline.pl/spotkanie/wrug-spotkanie-12-2008
Niech się wreszcie zacznie na serio :wink:

no, w koncu rozmowa przeniosla sie na wyzszy poziom,… tzn szkole ^^ … musialem wczesniej wyskoczyc, napisz Tomash cos odnosnie ustalen o ktorych mowil Mike :slight_smile:

Było tak: :smiley:
A nawet tak: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Dwie chyba niezłe prezentacje (ta Mike’a była rewelacyjna, ja swoją chyba za bardzo rozwlokłem) plus sporo bardzo rozwijającej dyskusji w niezłym gronie (około 12 osób). Chcę więcej takich spotkań! :slight_smile:

Było super, świetna inicjatywa, rewelacyjny klimat :stuck_out_tongue: Prezentacje tez na dobrym poziomie i prowadzone tak że nawet taki newbie jak ja wszystko zrozumiał :smiley: Ja chce więcej !! dzieki Tomash za info

P.S. Co do pomyslu Mike’a - Free Software Fundation - to raczej dla tak malego i chyba narazie średnio stabilnego grona zbyt powazna nazwa. Moze sie myle… Ma ktos jakis pomysl?

Szkoda, że się musiałem tak wcześnie zmyć. Ubzdurało mi się, że to się zaczyna o 17:30, więc skończy się przed 22 i tak sobie jakoś ciapąg do Wrocka ustawiłem :stuck_out_tongue:

Następnym razem lepiej zaklepię czas. :slight_smile:

Cholera, Drogomir, byłem przekonany że to Twój brat :smiley:

Nie ciężko pomylić :stuck_out_tongue:

Stąd moje teksty że “his brother lives in Wroclaw”. W ogóle nie skojarzyłem, dżizas :smiley:

To był Drogomir? To w takim razie jesteś do siebie niepodobny. :slight_smile:
Co do prezentacji, to mi się bardziej podobała ta druga ( i nie piszę tak dlatego, że Mike tego forum nie czyta ;)).
Chcę więcej (moar).

Mi się bardziej podobała pierwsza, ale de gustibus… :smiley:

W takim razie w styczniu mogę powiedzieć trochę o naprawdę kosmicznym metaprogramowaniu - np. metaklasach (klasach wirtualnych). Chociaż jeszcze nie znalazłem doń rzeczywiście praktycznego zastosowania :wink:

@Drogomir: właśnie mnie kolega z pracy (Marek) uświadomił, żeście bliźniaki. To wiele wyjaśnia, goddamit! :wink:
Zostałem zmylony i nawet nie wykonałem zaległego nakopania do dupy za nieobecność w listopadzie :frowning:

Tomash:
Bo strategicznie przyszedłem dość późno i się zmyłem dość wcześnie :wink:

Następnym razem postaram się dłużej posiedzieć :stuck_out_tongue: