Dzięki za szybką odpowiedź
Nie do końca czaje jak czytać te benchmarki.Nie wiem czym różni się dalli:bin od np mclient:ascii
Sugerują z podanego przez Ciebie linku, aby wykorzystać gem memcached_store
Na te benchmarki trzeba patrzeć z przymrużeniem oka, przykład:
W każdym razie dyskusja co jest lepsze nie tyczy sie tematu, a ja dalej nie mam pojecia skąd się u mnie takie cuda dzieją
Próbowałem z Ruby 2.1.1 i ten sam problem. Do wersji 1.9.3 preferowałbym się nie cofać chociażby dlatego, ze wszystkie scope’y musiałbym przerabiać i pewnie znalazło by się po drodze mnóstwo innych rzeczy
Jeżeli chodzi ci o składnię -> {} to ruby 1.9.3 jak najbardzije ją obsługuje. Korzystanie z Ruby 2.0 jest szczerze mówiąc obarczone ryzykiem błędów, wiele gemów nie zostało przetestowanyc i/lub zaktualizowanych do nowej wersji, a używanie 2.1.1 na pewno sprawy nie rozwiąże (jeżeli to problem z kompatybilnością gema).
Spróbuj na 1.9.3 bedziesz przynajmniej miał pewność że to nie przez R2.0
Dzięki za zainteresowanie Sprawdziłem pod 1.9.3 i bez zmian. Udało mi się wykminić, że takie rzeczy tylko w haml’u. Wyrenderowałem partial’a w erb i działa tak jakbym tego oczekiwał
Już próbowałem, niestety bez powodzenia.
Może wskazówką może być to, że od jakiegoś czasu fragment znika nie od razu po odświeżeniu strony tyko po zmianie/edycji jakiegokolwiek modelu.
Że tak powiem: zdebuguj ten problem. Wstaw sobie nawet w widoku przed wywołaniem helpera ‘cache’ breakpointa (ja zwykle używam do tego pry + plugin pry-nav). Ten helper cache nie jest skomplikowany w środku. Zobacz sobie na źródła: http://apidock.com/rails/v4.0.2/ActionView/Helpers/CacheHelper/cache