Cześć, stworzyłem podstawową aplikację korzystając z Guides. Chciałem teraz to odpalić na jakimś serverze. Wyczytałem, że najlepiej skorzystać z heroku. Ok, zarejestrowałem się, stworzyłem sobię swój adres aplikacji, następnie wybrałem ścieżke w konsoli i gdy próbuje dać: git push heroku master wywala mi błąd, zresztą sami zobaczcie na screenie.
Proszę o pomoc, męcze się z tym heroku już 4 dzień. Zawsze korzystałm z Xampp czy tam Webserv, do np. php. To miało być prostsze, ale póki co nie jest i jeszcze znajomy mi mówi non stop, że dlatego woli php bo jest lepsze i prostsze
to jak to w końcu eksportować z komputera na ten server? Mam po prostu folder z którego dawałem rails s i działało na localhost:3000, a teraz chcę to samo na tym adresem powyżej…
tutaj widać co teraz pokazuje gdy próbuje dać “git push heroku master”
oraz git add .
“napewno zrobiłeś bundle ?
i zaktualizowaną wersje wysłałeś na gita?” - nie wiem o co pytasz, bo nie rozumiem co ja właściwie robię wpisując te komendy…
dałem bundle install i następnie “git push heroku master” i to samo
Dzięki wszystkim za pomoc, wgrało się na “https://hubrub.herokuapp.com/”, wywala błąd jak się wchodzi w “My Blog”, a ja nawet nie wiem jak logi sprawdzać, także może poczytam dokładnie to co mi w linkach wysłaliście, żeby nie pytać o takie proste rzeczy dla Was