Witam, postawiłem sobie aplikację Rails na heroku, chociaż postawiłem to za dużo powiedziane. Chciałem zobaczyć jak to wszystko wygląda z heroku, więc poczytałem tutki i wrzuciłem testową aplikację (scaffold news title:string content:text). Na localhoscie działa pięknie, ale jak wrzuce na heroku to dostaje error 500 (Internal Server Error; ten z public/500.html) przy podaniu prawidłowego URL, a 404 gdy podam zły URL. Szukałem po necie i próbowałem różnych rzeczy, ale nic nie działa. Logi są czyste (całkowicie puste). Co może być nie tak?
Ale jaki kod? Rails 3.1, Ruby 1.9 -> rails new test_app && rails g scaffold News title:string content:text && upload_do_heroku && heroku db:migrate. Nic innego nie robiłem, chciałem najpierw sprawdzić czy się odpala. Kontrolery, modele i widoki utworzone przez scaffold, w routes jest tylko root :to => ‘news#index’. Logowanie jest włączone.
Właśnie nic, pusty plik z logami jest. Próbowałem kilka razy “reinstalować”, tworzyłem nową aplikację railsów i nic. Nie działa nic oprócz wyświetlania plików z /public. Jak usunę index.html to wyskakuje 500.html (serwer zwraca ten error).