W jaki sposób dbacie o higienę miejsca pracy? Po kilku godzinach czytania manuala mysz staje się oślizgłą (naturalnie ręce się pocą), przy pisaniu kolejnego kontrolera palce zaczynają kleić się do klawiatury. Z czasem na monitorze zalegać zaczyna kurz. Jak sobie z tym radzicie? Kwestia monitora jest prosta - wilgotna ściereczka z mikrofibry, a pozostałe elementy? Jakich produktów używacie?
Jestem jak najdalej od bycia internetowym znachorem, ale to dla większości ludzi nie jest normalne. Może masz zbyt ciepło w biurze (idealna temperatura to 21 stopni) a może masz coś nie tak z krążeniem. Robisz przerwy na ćwiczenia?
Klawiaturę i myszkę też wypada raz na jakiś czas wyczyścić, ale raz dziennie to raczej przesada :).
A może masz nadymione od papierosów w biurze ;>. Kiedyś pracowałem w serwisie komputerowym i pamiętam, że zdarzał się sprzęt z osadem/mazią ewidentnie od dymu papierosowego. Tragicznie to wyglądało, zwłaszcza wewnątrz. Tak mi się skojarzyło z Twoim opisem :). Co do czyszczenia, to wilgotna ściereczka powinna wystarczyć.