Holidio.pl

Witam,

chciałbym się przywitać i przedstawic holidio (http://holidio.pl) - napisane w Rails 3, Ruby 1.9.2.
Ciekawsze gemy, których używam:

• paperclip
  • sunspot_rails
  • globalize3
  • formtastic

Mniej więcej od roku mam do czynienia z Rails’ami i jestem pod ogromnym wrażeniem tego frameworka :slight_smile:
Wcześniej pisałem (i nadal piszę) aplikacje webowe w .NET: wszelkie wersje ASP.NET, od jakiś dwóch lat wersja MVC, która moim zdaniem jest całkiem niezła, ale porównując z Rails… może lepiej jednak nie :wink:

Pozdrawiam,
Marek
http://holidio.pl

Bardzo fajny projekt!

Szacun za odwagę (nie wszystkie gemy pracują z ruby 1.9.2). Jak zdeployowane, passenger2?

Hej,

dzięki :slight_smile:

nginx + unicorn na ubuntu 10.04.

Używam także capistrano do automagicznego deploymentu :slight_smile: dla mnie - usera głownie windy - to jakaś rewelacja :smiley:

Ciekawie, podoba mi się.

Garść uwag:

1. Świetna nawigacja.
  2. Kolorystyka może mnij mi odpowiada, ale daje radę.
  3. Dzięki systemowi dowiedziałem się, że najnowsza wersja Firefoxa wyświetla polskie znaki diakrytyczne w URL-u :slight_smile:
  4. Wchodzę na “noclegi Łódź” i po prawej jako region do wyboru dostaję “Mazury”. Coś nie tak z indeksowaniem? Czy może ktoś dodał słowo-klucz “Łódź” dla pensjonatu z przystanią?
  5. To chyba tyle… :slight_smile:

Wielkie dzięki za uwagi.

[quote=apohllo]Garść uwag:
[…]
4. Wchodzę na “noclegi Łódź” i po prawej jako region do wyboru dostaję “Mazury”. Coś nie tak z indeksowaniem? Czy może ktoś dodał słowo-klucz “Łódź” dla pensjonatu z przystanią?
[…][/quote]
Tak, tu jest mały problem, filtrowanie odbywa się “freetextowo”, co nie zawsze się sprawdza i często dostaje się trochę nadmiarowych obiektów.
W przypadku, który opisujesz w opisie tego obiektu z Mikołajek mamy:

[quote][…]
Można u nas wynająć bardzo elegancki pokój z łazienką lub domek, wyczarterować jacht żaglowy lub motorowy, wypożyczyć kajak lub łódkę, powędkować w dobrze zarybionym jeziorze, wyslipować i przezimować łódź […][/quote]
Pozdrawiam,
Marek