Hosting rails za < $100 rocznie?

Witam,
zrobiłem bardzo prostą i bardzo małą aplikację dla pewnej firmy w Rails. Chcę im ją teraz sprzedać, tylko problem jest z hostingiem. Oni płacą teraz $80 za unlimited bandwidth/unlimited storage, i raczej nie chcą płacić więcej. Czy istnieje jakiś hosting w USA o którym wiecie za mniej niż $100? Wszyscy polecają Slicehost, ale to za dużo dla nich. Ew. HostingRails za ok. $10 miesiecznie -> $120 rocznie. Nie wiem jak im wytłumaczyć że muszą płacić za BARDZO małą aplikację o połowę wiecej i z mniejszymi limitami niż za PHP.
Mam nadzieję że nie zamieszałem. Ech ci skąpi Polacy za granicą, każdy $$ się liczy :slight_smile:
pelekkk

1 Like

obczaj to http://heroku.com, ale tak na szybko to nie widze zeby cos pisali o ograniczonej bandwidth

Dreamhost – jeśli ma być ekstremalnie tanio i “strawnie” pod kątem railsów, to Dreamhost. Nie żebym jakoś szczególnie polecał, ale miałem tam przez rok aplikację w RoR (najpierw FastCGI, potem Passenger – DH to pierwszy dzielony hosting, który udostępnił Passengera pod Railsy) i całkiem nienajgorzej działała. Chociaż kiedy mogłem sobie finansowo pozwolić na SliceHost, nie zastanawiałem się zbyt długo :wink: