Witam,
czy ktoś wie czy istnieje hosting RoR w którym zainstalowny by był pakiet GnuScientificLibrary oraz RubyGSL (albo w którym jest możliowość doinstalowania tychże)? Potrzebuję do projektu, który będzie miał praktycznie zerową oglądalność i który będzie postawiony przez jakieś dwa miesiące. WIem, że jest slicehost ale naprawdę nie mam czasu teraz konfigurować to wszystko… Myślałem o vipserv, ale chyba nie jest zbyt popularny na tym forum (admin mi jeszcze nie odpisał czy da radę doinstalować). Jakieś sugestie? Im mniej pracochłonne byłoby instalowanie tego wszystkiego tym lepiej
Pozdrawiam serdecznie
pelekkk
Nie masz 2-6 godzin do poświęcenia na projekt trwający 2 miesiące?
2 miesiące to on będzie on-line, skończyć go musze do piątku :). Poza tym wątpię że to potrwa 6h. Na moim laptopie sama konfiguracja RMagick trwała okolo 2h (Ubuntu 9.04 gryzie się z jakąś biblioteką libmagick9-dev, która ma status ‘virtual package’). Sądzę że podobnych kwiatków znalazłoby się więcej (nie jestem zawodowym adminem linuxa).
Jak na razie i tak wstrzymuję się z hostingiem, muszę coś poprawić w algorytmie bo wydajność jest fatalna. Na dzień dzisiejszy nie nadaje się do zamieszczenie na serwerze.
PS: Serdeczne dzięki wszystkim za pomoc!
Pozdrawiam
pelekkk