Hosting

Ale jeśli przez pół roku nie wystawiasz ani jednej faktury firmie z euronipem (sprawdzić czy ta firma nie musi być spoza polski) to tracisz ten euronip z automatu i musisz znów występować.

To nie jest tak, jak piszesz. Tutaj szczegóły (niestety trzeba się zarejestrować, żeby miec dostęp).

A jakiś serwer za +/- 300zł rok, dla naprawdę małych aplikacji?
Póki co wynalazłem tylko www.megiteam.pl, w sam raz na jedna małą aplikacje, ale może coś przeoczyłem wartego uwagi.

[quote=mikolajczak]A jakiś serwer za +/- 300zł rok, dla naprawdę małych aplikacji?
Póki co wynalazłem tylko www.megiteam.pl, w sam raz na jedna małą aplikacje, ale może coś przeoczyłem wartego uwagi.[/quote]
Heroku Ci nie wystarczy?

Tak jak Bragi napisał :slight_smile:

Dla własnego użytku ok, dla klienta, no nie wiem.
Skorzystalibyście z heroku przy komercyjnym projekcie? (strona dla drukarni)
Klient w miarę kumaty, zapewne będzie chciał wykorzystać np. z ftp.

Mamy jednego klienta (dużego i poważnego), którego 3 jak najbardziej poważne i komercyjne projekty hostujemy na Heroku. Wszyscy są bardzo zadowoleni. Rachunek za S3 za pierwszy kwartał przyszedł na kilkanaście centów.

Nie da rady, na Heroku aplikacje nie mają dostępu do filesystemu (ograniczenie/ficzer chmury). Niemniej kubły S3 można dziś już nawet jak normalny fs podmontować pod linuksem (s3fs, zresztą na FUSE).

[quote=Tomash]http://www.railshost.com/en/prices – ugh, za 200PLN miesięcznie to dostaje się dedyka o takich parametrach: http://www.ovh.pl/produkty/superplan_mini.xml
(a rok temu, kiedy kupowałem SP Mini, za 190 dostawało się ten setup z 2GB ram i 500GB dysku – wystarcza mi z takim zapasem, że nawet nie pytam o możliwości upgrade’u)[/quote]
Różnica jest jednak w tym, gdzie te serwery są zlokalizowane. W RailsHost.com jest to Beyond. Zamiast c2d masz Nahalemy i szybsze dyski do dyspozycji oraz płacisz jedynie za wykorzystany transfer naprawdę sensowną stawkę. Masz też dostępne rozwiązanie NoSPoF, które przy większych aplikacjach się z pewnością sprawdzi.

Jest różnica czy chcesz mieć minimalną latencję na duży serwis, czy chcesz mieć dużo miejsca na daleko położonej maszynie o słabszych parametrach - każdemu według potrzeb.

1. Weź sprawdź pingi do serwerów ovh zanim znowu coś napiszesz, ok?

2. Nie uprawiaj demagogi z “maszyną o słabszych parametrach”, bo to trąci trolingiem. 512MB ramu w instancji Xena mającej dostęp do jednego rdzenia procka nigdy nie będzie mocniejsze niż pełny bezpośredni dostęp do dwurdzeniowego procka i dwóch giga ramu.

Trochę nie podoba mi się sposób Twojej wypowiedzi, jest niezbyt miły i kulturalny (moim zdaniem).
Odnośnie reszty Twojej wypowiedzi to najpierw należy coś przetestować nim się z góry coś oceni. Dostępne i widoczne masz normalnie masz cztery rdzenie. Co do pingów, nie tylko one są ważne, ważny jest też np. sposób obsługi ruchu na serwerach.

Nie uważam, że jedynym i słusznym jest zaproponowany przeze mnie hosting, OVH też jest ok, jednak myślę że na rodzimym rynku jest to sensowna oferta.

Byłem bardzo miły i kulturalny póki nie zacząłeś pisać że vps o konfiguracji dwunastoletniego pentium będzie szybszy niż cała dwurdzeniowa maszyna. Ja rozumiem że można preferować pewne firmy i rozwiązania oraz je polecać innym forumowiczom, ale to co Ty zaprezentowałeś to nieznajomość elementarnej arytmetyki.

Rozumiem że jesteśmy w 2012 już? Skoro w ofercie są najnowsze serwery www.thomas-krenn.com 2010r. z czterordzeniowym Intel Xeon i tyle też masz dostępne => 4 rdzenie. Pojemność dysku i RAM to oczywiście odrębna kwestia, to możesz sobie wykupić (może nie tak tanio jak w OVH).

I masz cały czas dostępne 100% mocy tych 4 rdzeni, znaczy na całej maszynie jest postawiony wyłącznie Twój VPS. Aha.

Odświeżę temat.
Dostałem w sumie przypadkiem zlecenie na prostą stronkę dla kwiaciarni (takiej naziemnej) i zastanawiam się gdzie to postawić (a że uczę się railsów to chcę to postawić w railsach, a jak się okaże jakaś bardzo prosta to pobawię się sinatrą). W sumie cena byłaby jednym z ważniejszych parametrów, dobrze by też było gdyby hosting był w Polsce, ale to niekonieczne. Będę wdzięczny za jakieś sugestie.

Polecam http://www.vpsinn.pl/vps/openvz-vps/ 19zł + VAT za miesiąc. Jest coś tańszego?

DigitalOcean. W dodatku więcej transferu 200GB vs 1 TB. Jak zakładałem VPS tam miesiąc temu na twitterze zapytałem o promocode i podrzucili mi 10$, malutko, ale na początku wystarczyło :slight_smile:

Może VipServ, szału nie ma, ale tani a prostą appke uciągnie spokojnie

http://vipserv.org/

CZEŚĆ!
Posiadam kod polecający na konta hostingowe MyDevil.net obniżający cenę zamówionego konta o 20%
Kod polecającego: 43B2ZYF1PX
Dlaczego MyDevil.net?
Stawiają na możliwości: można uruchamiać aplikacje napisane w niemal dowolnym języku: PHP (w tym nawet w 5.6), Pythonie, Ruby, Node.js, Perl, C, C++, D, Lua, Erlang, TCL/TK, Pascal. Dają dostęp do repozytoriów kodu, udostępniają bazy MySQL, PostgreSQL, MongoDB czyli istny raj dla Webdeveloperów którzy szukają gotowego, wydajnego środowiska do pracy :smiley:
Z moim kodem otrzymasz 20% upustu!

ale od 1000zł/za miesiąc, czy od mniejszej kwoty.
Przebijają z ofertą cenową Digitala i Heroku?

Dzięki! Już skorzystałem z Twojego kodu na MyDevil.Net, mają Passengera.