no i zobaczymy jak w praktyce. bo juÂż widzĂŞ, ze load to bywa i ok. 20…
[quote=kyuss]RozmawiaÂłem z NetArtem - na razie nie majÂą ale “mojÂą sugestiĂŞ przekazano do dziaÂłu technicznego” cokolwiek to znaczy Jak ktos ma z nimi do czynienia moÂża teÂż ich naciskaĂŚ - pewnie jak bĂŞdzie zainteresowanie to da siĂŞ zrobiĂŚ.
pozdrawiam[/quote]
No có¿. Mam w NetArcie serwer i choÌ sprawuje siê œwietnie, to raczej jest to dobra oferta dla PHP-owców. Pythona maj¹ chyba w wersji 2.1, a kiedy pyta³em o mo¿liwoœÌ aktualizacji jakiegoœ antycznego Perla, odpisali, ¿e cykl uaktualniania interpreterów na ich serwerach jest doœÌ d³ugi i nie potrafi¹ podaÌ terminów.
W ogóle to nie s¹dzê, aby du¿e firmy hostingowe w Polsce rych³o w³¹czy³y do swojej oferty Railsy. Z ma³y rynek.
Pozdrawiam.
nie wiem, czy byÂł ten link: http://www.hostingrails.com/
chyba sporo informacji o hostingu. moÂże warto to na wiki wkleiĂŚ?
Witam wszystkich forumowiczów
[quote=Adamh]http://www.railsplayground.com/
nie wiem czy jakas oferta moze to przebic:)
Nie wiem tez jak wyglada jakosc w ich wykonaniu ale oferuja sporo.[/quote]
Faktycznie jak za konto shared interesująca cena. Czy ktoś już skorzystał?
A tak na marginesie skoro w Polsce firmy nie oferują to zawsze można się zrzucić
na jakiegoś taniego VPSa np. w hosteurope i sobie zrobić hosting z Ruby
Shared hosting mozna sobie zrobic z jednego konta na dreamhoscie. Mozna wpiac nieograniczona ilosc domen i tworzyc nieograniczona ilosc subdomen. Dodatkowo kazda z domen moze miec wlasne konto, poczte, ftp, hosty dla mysql… Mozna zrobic tak, ze w ramach jednego konta uzytkownicy nie wiedza o swoim istnieniu
Czy na railsplayground moge zrobic sobie shared hosting na normalnym koncie za 36 $ ? :] Tzn czy moge zahostowac na tym koncie kilka projektow ?
http://wiki.railsplayground.com/railsplayground/show/Domains+%26+DNS
Z tego wynika, ze w tym planie moze byc 5 dodatkowych niezaleznych kont(domen) i nieograniczona ilosc domen zaparkowany wskazujacych na glowny root.
Napisałem e-mail do netstrefa.pl jak do tej pory w sprawach technicznych byli w porządku i szybko odpowiadali - prosiłem ich o doinstalowanie kilku modułów do PHP5 i Perla. Może RoR też mi zainstalują
ja zaplacilem z gory na dwa lata za konto na dreamhost.com … jestem zadowolony … dodatkowo uzylem kodu 77DEAL przy rejestracji ktory mi obnizyl oplate o 77 dolarow … wiec wychodzi ze za konto z 20 GB pojemnoscia place 15 zl na miesiac … dodatkowo domena .com jest gratis w cenie hostingu no sorry ale jak tutaj nie brac takiego konta w ktorym mozn a zalozyc 75 oddzielnych kont i kazde moze byc z shellem … PHP … MySQL’em …
Ktos wspominal tutaj o hosteurope.de - ze mozna kupic u nich VPS i postawic na tym rubego. Jest to prawda ? Jesli tak to skusil bym sie na ich oferte ale nigdzie nie moge znalesc informacji czy jest to faktycznie mozliwe.
Ruby smiga na dreamhoscie.
Ja korzystalem z kodu MINUS175, daje znizke na 175PLN i mozna miec hosting za 2 piwka miesiecznie.
Gdyby ktos chcial wspierac projekt Django.PL to kod:
DJANGOPL - przy rejestracji konta na dreamhost.com
Daje znizke $60 do tego $37 idzie na hosting pod projekt.
A nie wiesz może dokładnie kiedy?
Bo teraz nawet na hospes.pl pisza “Ze względu na trwające prace usprawniające działanie Ruby on Rails, usługa jest zawieszona do odwołania. Za utrudnienia przepraszamy.”
Pisalem do nazwa.pl i home.pl i odpisali ze sie w najblizszym czasie niezapowiada zeby zaczeli obslugiwac ROR. Dziwne ze nikt nie chce tej luki na polskim rynku wypelnic.
Osoba odpowiedzialna za kontakt z klientami z lap.pl napisala, ze usluga RoR bedzie dostepna od tego poniedzialku tj. 31 lipca
Witam,
Nie wiem, czy jest to stosowne, ale przyglądając się dyskusji uznałem, że warto napisać w tym miejscu, iż www.lap.pl ogłosiło właśnie wsparcie dla Ruby On Rails na swoich serwerach.
W razie post zostanie uznany za spam/reklamę proszę skasować.
Watek jest o hostingu i informacja o tym, ze polski uslugodawca zdecydowal sie wspierac RoR jest bardzo na miejscu:)
Nigdy nie mialem z Lap.pl do czynienia ale ze specyfikacji konta stosunek cena/mozliwosci wyglada bardzo dobrze.
Jest jeszcze taka opcja: http://www.eapps.com/Docs/VPSStandardPrices.jsp
Nie mam pojecia jak wyglada dzialanie tego VPSa u nich ale moze okazac sie, ze nie jest zle.
lap.pl wylaczylo hosting RoR na swoich serwerach, widac sobie chlopaki nie radza…