ImageManager dla TinyMCE

Witam,

właśnie przeniosłem się na RoR z PHP i jestem w trakcie budowy pierwszego projektu.

Pracując w PHP, dla wygody klientów, często korzystałem z TinyMCE. Co by było jeszcze wygodniej wykorzystywałem jeden z pluginów, który oferował prosty upload i przeglądarkę obrazków. Znalazłem i gem tiny_mce i działa znakomicie.

Czy jest jakieś rozwiązanie “out of the box” dla RoR, które dodaje manager obrazków do tiny_mce?
Jeśli nie może jest inny zaawansowany edytor, który ma managera obrazków?

Chyba nie o to chodziło.

dreake: ja nic takiego nie znalazłem do tej pory, ewentualnie sam pisałem (ale to był projekt komercyjny i klient nie chciał się zgodzić na udostępnienie kodu)

Jest kilka rozwiązań. Przy wyborze sugerowałbym się datą najnowszej aktywności na githubie – tiny_mce_plus jest sprzed jakichś 2 lat więc raczej trzeba być ostrożnym.

Dzięki za odp.

Nawet jeśli będzie stare to może da mi się coś wygrzebać z jego kodu i napiszę sam. Znam pluginy TinyMCE od strony PHP i tam jest mnóstwo statycznych plików, które ładują się z różnych ścieżek toteż poległ bym przy RoR z uwagi, że tu jest routing, tak sądzę.

[quote=dreake]Dzięki za odp.

Nawet jeśli będzie stare to może da mi się coś wygrzebać z jego kodu i napiszę sam. Znam pluginy TinyMCE od strony PHP i tam jest mnóstwo statycznych plików, które ładują się z różnych ścieżek toteż poległ bym przy RoR z uwagi, że tu jest routing, tak sądzę.[/quote]
Czy ja wiem… kiedyś pisałem taki manager fotek do tinyMce za czasów rails 1.0 albo 1.2 i nawet wyszło mimo braku doświadczena :). Chociaż pewnie teraz to bym po tym kodzie ostro pojechał :wink: