Jaki CMS?

Nie, to nie tak :slight_smile: Binarka sendmail do wysyłania maili z lokalnego serwera a serwer SMTP sendmail nie mają już wiele wspólnego. Większość serwerów pocztowych (wszystkie?) dostarcza program sendmail, ale to nie jest ten sam kod :slight_smile: Sendmail z postixa nie będzie działał z qmailem i odwrotnie. Nazwa jest jedynie efektem zgodności z popularnym niegdyś oprogramowaniem. Jeżeli maile wysyłane są przez zewnętrzny serwer to konieczne jest korzystanie z SMTP, jeśli jednak z lokalnego serwera to czasem prostsze i przede wszystkim szybsze jest korzystanie z sendmaila - maile wrzucane są bezpośrednio do kolejki pocztowej i nie przechodzą całego mechanizmy związanego z SMTP.

Wybaczcie ten OT :slight_smile:

A to przepraszam :slight_smile:

Odświeżam temat. Muszę na szybko klepnąć stronkę wizytówkę (stronka będzie w dwóch językach więc przydałby się cms z taką opcją). Jak obecnie przedstawia się kwestia railsowych cms’ów, który polecacie? Pomóżcie proszę coś wybrać, bo ostatnio zapuściłem się trochę w śledzeniu railsowych newsów i nie jestem na bieżąco.

piachoo: mam coś idealnego, http://github.com/swistaczek/LajtCms/tree/master kiedyś to znalazłem, nie mogę oryginału wyszukać

znacie może jakieś cms-y railsowe z obsługą wielu języków? ostatnio natknałem sie na refinery cms zna może ktoś?

Radiant ma jakieś rozszerzenia do języków

adva_cms

pozdrawiam

nie mogę odpalić Fckeditora dla adva_cms

stworzyłem plik w config/initializers o nazwie adva_init.rb dodałem : Fckeditor.load!
zrestartowałem serwer i nic nadal nie ma Fckeditora. Pomocy :slight_smile: