Hej,
jakie mogą być przyczyny 502 bad gateway na konfiguracji nginx+puma? Wiem, że pytanie jest mega ogólne, ale może ktoś orientuje się w szczegółach i może napisać. Na razie znalazłem coś takiego: http://stackoverflow.com/questions/15477740/bad-gateway-errors-at-load-on-nginx-unicorn-rails-3-app
Powodów może być mnóstwo. Samo 502 mówi tylko tyle, że serwer www (tutaj nginx) nie dostał poprawnej odpowiedzi od upstreama (którym może być passenger/unicorn/puma itp). Nic więcej. Najczęstszym problemem jest zła konfiguracja nginxa (odniesienie do nieistniejącego upstreama), segfaultujący upstream. Zacznij od tego by upewnić się, że upstream działa. Jeśli korzystasz z tcp/ip to możesz potwierdzić to np. curlem. Nie wiem jak jest w przypadku unix domain sockets, ale pewnie też jakoś się da. Zobacz także w logi aplikacji oraz logi pumy/unicorna.
A w ogóle to ten 502 jak często masz?
Dzięki, twoja odpowiedź mi całkiem sporo rozjaśniła
Na pewnej konfiguracji tak, jednak będę miał do niej dostęp jutro, pojutrze. Na razie próbuję zreprodukować na sandboxie, ale na szczęście mi się nie udaje. Prawdopodobnie błąd w sztuce.