Jeszcze kolejniejsze spotkanie RoR/Startup/Whatevr

powinniśmy zacząć ustalać* termin, miejsce, porządek obrad :slight_smile:

*czyt: narzucać.

Termin i miejsce jest ustalone. Oficjalne info chyba lepiej wrzucic tuz po nowym roku.
Nie wiem jak z porzadkiem.
Ustale czy Pawel opowie o systemie pluginow.
Nie wiem jak wyglada sprawa od strony biznesowej?

ustalone? to przypomnij?

Mam nadzieję, że w czasie bliższym niż dalszym :slight_smile:

13 stycznia 2007 (sobota) godzina 12 - Chlodna 25

ok, to szukamy kogoś, kto opowie nam coś ciekawego o swoim biznesie. jest na sali ktoś chętny?

Moge postarac sie przygotowac temat (o ile zdaze; wiec nic nie obiecuje) o roboczej nazwie “zasady wyceniania przedsiewziec web 2.0 przez fundusze typu venture capital”. Ktos zainteresowany? Jak juz mowilem nie obiecuje (brak czasu), ale gdyby bylo mocne zainteresowanie to kto wie :). Pozdrawiam.

to są jakieś zasady? :slight_smile: ja jestem zainteresowany, na ile czasu to przewidujesz?

tak sa - glownym faktorem jest jaki-to-zajebisty-serwis-bedzie-kiedys :wink:

a tak serio: jakies tam kryteria wyceny spolek jednak obowiazuja (mowie oczywiscie oprocz “wyceny spolki przeprowadzonej metoda szacunkow zarzadu” :)) , moze niekoniecznie w polskich warunkach ale zawsze.

dla mnie to by było interesujące, właśnie zakładam kolejnego youtube i interesuje mnie, co muszę zrobić, żeby dostać 1,65 mld USD, bo jakbym dostał 1,60 mld to czułbym się pokrzywdzony :wink:

ok, to ponowię pytanie: na ile czasu to przewidujesz? mamy dwa wystąpienia, trzy to myślę góra.

Jeżeli chodzi o mnie to posiadam wręcz wrodzoną umiejętność kompresji czasu :slight_smile:

ale bezstratnej? :slight_smile:

A można poznać tytuły prezentacji? Czy to tajemnica? :wink:

właśnie je ustalamy.

Nie :slight_smile: Psychowizualna :slight_smile:

prosiłbym o nadesłanie tytułów prezentacji oraz imion i nazwisk prezenterów na mój mail, trzeba przygotować oficjalną zapowiedź.

czy jest na sali admin? mógłby odpiąć info o poprzednich spotkaniach?

Odklejone, jak będzie już znany dokładny czas i miejsce spotkania to daj znać, puścimy notkę na blogu i http://ruby-lang.org/pl