Js po 'render :update' nie działa

Witam,

Mam tabelę, która zawiera jakieś zadania. Po kliknięciu przy którymś checkboxa, wysyłam Ajax’em informację do akcji o zamknięciu zadania. Akcja updatuje mi zadania.
Lista odświeża się co minutę (też ajaxowe zapytanie do akcji i zwrócenie nowych wartości), więc pozostają tylko aktywne zadania.

Problem mam z prototypem - po załadowaniu partiala poprzez render :update, nie działa mi już wywoływanie akcji poprzez zaznaczanie checkboxa. W ogóle cały js odpowiedzialny za tą tabelę mi nie odpala.

Jest jakiś sposób żeby nawet po ajaxowym updacie, nadal działało Event.observe(window, ‘load’, …funkcje updatowania/odświeżania tabeli…) ?

Pamiętam, że podobny problem miałam kiedyś z jQuery i wystarczyło użyć live zamiast click, ale tutaj nie mam pojęcia jak to wymusić…

Tu jest coś, ale nie widząc Twojego kodu nie wiem, czy to Ci pomoże

Dzięki :slight_smile: Link nie pomógł mi bezpośrednio, ale dzięki niemu doszłam do rozwiązania :slight_smile:
Przeczytałam, że to, co w jQuery zabezpiecza .live(), czyli działanie funkcji po ajax reqest, w Prototypie można rozwiązać po prostu ponownym wywołaniem funkcji przy updacie elementu.

u mnie ten fragment kodu wyglądał tak

render :update do |page| page.replace_html 'table-it-form', :partial => 'list', :locals => { :issues => @issues, :query=>@query} page.call('close_ticket()') end
updatowanie tabeli #table-it-form i ponowne wywołanie funkcji, która ma obserwować, czy któryś element na liście ma być zamknięty :stuck_out_tongue:

Dziękuję w każdym razie za pomoc :slight_smile: