Witam,
na początku chcę zaznaczyć, że jestem dosyć zielony w programowaniu w Railsach… Jednak muszę zrobić aplikację RoR.
Powiedzmy, że mamy w sali 20 komputerów (oczywiście w sieci), na każdym odpalany jest Linux LiveCD. Admin ma mieć możliwość odczytania informacji o starcie każdego z systemów. Do tego celu mam wykorzystać JSON api…
Może i da się inaczej, ale tak to muszę zrobić. Po tym będę miał zapewne dalsze pytania, bo to oczywiście nie koniec
Czy ktoś może mi pomóc?
Masz wykorzystać JSON API czy API w JSONie ?
to co na szybko zapisałem, to mam jakąś aplikację railsową i mam z niej wystawić JSON api,które (chyba) ma mi robić to, co wcześniej opisałem…Wiem, że JSON nie jest czymś nietypowym w RoR (i nie tylko), ale jak wcześniej wspomniałem dużo nie wiem… Jeżeli coś mieszam, to proszę mnie poprawić i nakierować na odpowiednie rozumowanie
jak masz jakiś konkretny problem, coś ci nie działa, to na pewno ktoś ci pomoże, ale musisz pisać konkretne problemy jakie masz.
Co do API to nie każde API w JSONie to JSON API (standard). Niestety wiele osób tego nie zauważa, co zapewne związane jest z brakiem wiedzy.