Kiedy zaczyna się poziom juniora a kiedy seniora?

Piszę z anonimowego konta, bo stare mi gdzieś wcieło.

Chcę aplikować do nowej firmy jako ROR Developer, nie wiem tylko czy czekać aż otworzą stanowisko juniorskie, czy mam już wystarczające umiejętności na Regulara.

Masz doświaczenie, pracujesz jako RoR. Nie aplikuj jako junior. Masz jeszcze doświadczenie PM, więc kurna stary, ogarniasz biznesowe/komunikacyjne rzeczy lepiej niż nie jeden senior dev. W developerce nie chodzi przecież tylko o programowanie. Chyba, że pójdziesz pracować jako zwykly koder, ale to imo strata Twojego potencjalu.

Jeśli piszesz prawdę, to na pewno znajdziesz coś powyżej 8+ b2b. A tyle żaden junior nie zarabia…
Nie zaniżaj swojej wartości, zobacz ile jest ofert dla ruby devsów, ludzi ogarniętych brakuje.

Druga sprawa, zapytaj w firmie jakiegoś kolege/kolezanke z podobnym skillem najlepiej o zarobki albo o oferty jakie dostaje/za jakimi się rozlągada i zrób na tej podstawie porównanie +/-.

W każdym razie, jeśli Twój kod nie jest do dupy, to szukaj pracy 8k+b2b. Tam gdzie nie masz doświadczenia np. w JS, tam nadrabiasz doświadczeniem w PM.

Swoją drogą, radzę nie patrzeć junior/mid/senior jak masz doświadczenie. Patrz na widelki, bo tak jest latwiej i glownie o to chodzi xD