Pojawiły się już pierwsze oficjalne informacje o wrześniowej Ruby konferencji w Barcelonie - http://baruco.org/
Dobry line up speakerów (Zed Shaw!), lokacja jeszcze lepsza (Barcelona we wrześniu). Biletów jeszcze nie ma, ale cenowo będą bardziej jak wroc_love, niż Railsberry.
Dobra, ja pierwszy wyskoczyłem z hejterzeniem ceny Railsberry, ale prawda jest taka, że jak chcesz pospraszać pół railsowej pierwszej ligi, to musisz im wszystkim opłacić samolot, hotel i inną akomodację. Także dajmy już spokój. Dojrzewam do wniosku, że lineup Railsberry jest wart tej ceny. Kurde, gdyby z rails-core był tylko Tenderlove, to już byłbym gotów sto ojro wysupłać za niego samego
Temat na osobnego flejma. Nasze wyliczenia z Euruko wskazują inaczej. A i z tego co wiem żaden z nas nie organizował konferencji tak upakowanej “gwiazdami”. Jasne że ekipa Railsberry ma szansę zarobić parę groszy na konferencji, ale koszty mają naprawdę spore. Oraz nie potrafię wymagać czy oczekiwać pracy za darmo (to że ja czy Ty tak zrobiliśmy to nie znaczy że ma tak robić każdy, kto chce zrobić konferencję).
Właśnie wyczytałem tutaj w notce o Jose Valim: [quote]When he’s not working at PlataformaTec in Brazil, he’s leading a calm life with his wife in Poland’s countryside.[/quote]
. Co to za wiocha? Zna go ktoś? Ktoś pił z nim? Udziela się w polskiej społeczności Ruby?
Jak tam, wszystkim poszczęściło się przy kupnie biletów? Na mapie na stronie Baruco widziałem całkiem sporo osób z Polski, przyznać się, kto przyjeżdża :>