Witam, mam zainstalowane na hostingu w megi railsy zarówno railsy 2.3.5 jak i 3.0. Gdy próbuje zrestartowac aplikacje która stoi na 2ce, pojawia mi się w logach błąd
Pomaga odinstalowanie racka 1.2.1, ale wiadomo, to prowizoryczne rozwiazanie, jakieś inne pomysły ?
A pisałeś do supportu megiteam? Bo zdaje się oni są bardzie kompetentni żeby odpowiedzieć na to pytanie niż my (wiedzą jaka jest kof. serwera) no i ludzie generalnie piszą, że szybko odpowiadają na pytania.
[quote]Jeżeli w jednym miejscu będzie Pan miał dwie wersje racka to niestety
ten problem będzie się pojawiał. Z tego co wiem, Bundler pozwala na
instalację gemów w innej ścieżce niż GEM_PATH, więc rozdzielenie
środowiska jednej aplikacji od drugiej powinno rozwiązać problem.[/quote]
bundle install --path vendor ?
zapomniałem wspomnieć że cały czas mówiłem o wersji development aplikacji, produkcji jeszcze nie próbowałem, ale dzieki hubert, napewno skrypt sie przyda
na produkcji uzyłem skryptu od huberta, ładnie załadowało gemy, ale jest problem np gdy odpalam: cap production deploy:load_schema
dostaje: Missing the mysql2 gem. Add it to your Gemfile: gem ‘mysql2’
Problem powrócił między wersjami rails 3.0.3 (rack 1.2.1) i rails 3.0.5 (rack 1.2.2). Admin na hostingu poradził mi żeby dla aplikacji, która ma niższą wersje racka zmienić recznie w Gemfile.lock na tą wyższą. Opaliło bez konfliktu na produkcji, także z rozszerzeniem bundler dla capistrono. To niezbyt wygodne rozwiązanie, bo po każdym bundle update trzeba pamiętać żeby to poprawić. Jakieś porady ? Może dla bundlera można to jakoś ustawić