Cześć,
Nigdy nie miałem tego problemu, ale po uruchomieniu każdej nowej sesji a nawet zmianie wersji Ruby jestem zmuszony wykonać odinstalowanie gemu i przeinstalowanie bundlera. Nigdy nie miałem tego problemu - konsola po prostu zwraca błąd:
ruby-2.6.3/gems/sqlite3-1.3.13/lib/sqlite3.rb:6:in 'require': incompatible library version - /.rvm/gems/ruby-2.6.3/gems/sqlite3-1.3.13/lib/sqlite3/sqlite3_native.bundle (LoadError)
Taka sytuacja ma miejsce przy gemach: sqlite3, nokogiri i bindex.
Nie byłoby to problemem gdyby wystapiło raz ale dzieje się to za każdym razem po zamknięciu okna. Problem wystepuje na wersji developerskiej.
Czy ktoś miał podobny problem? Czego to jest wina?
(ewentualnie ~/.rvm/gems/ruby-2.6.3/gems/sqlite3-1.3.13/lib/sqlite3/sqlite3_native.bundle bo nie wiem czy faktycznie masz rvm pod ścieżką /.rvm czy tak dziwnie zostało to zaraportowane).
Ścieżkę zmieniłem po wklejeniu. Zamieszczam output: /Users/mac/.rvm/gems/ruby-2.6.3/gems/sqlite3-1.3.13/lib/sqlite3/sqlite3_native.bundle: /Users/mac/.rbenv/versions/2.6.3/lib/libruby.2.6.dylib (compatibility version 2.6.0, current version 2.6.3) /usr/local/opt/sqlite/lib/libsqlite3.0.dylib (compatibility version 9.0.0, current version 9.6.0) /usr/lib/libSystem.B.dylib (compatibility version 1.0.0, current version 1281.100.1)
Prześledź ten wątek: https://github.com/rvm/rvm/issues/3645 Wygląda na ten sam problem. Prawdopodobnie jest coś nie tak z instalacją rvma. Ja niestety nie używam tego narzędzia.