Cześć,
mam problem zacząłem kurs Rails for Zombie 2 i po sciągnięciu i instalacji paczki ruby’iego ze strony rubyinstaller.org uruchamiam konsole i probuje wykonać pierwsze polecenie. (rails new TwitterForZombies) wyskakuje mi długa lista różnych poleceń (tak jak w poradniku) i nie mogę już pisać nic w konsoli. Jak sobie z tym poradzić? Może coś źle otwieram czy błędnie zaintalowałem?
abrakadabra … a tak ba serio to zamieść cs konkretmnego, np. to co wyświetla się tobie na ekranie, inaczej to wróżenie z fusów, a nie nawet fusów nie ma.
Taka uwaga nieco obok: odnoszę wrażenie, że większość problemów początkujących bierze się stąd, że koniecznie chcą uruchomić Ruby pod Windows.
ale tego nie przeskoczysz, zwłaszcza że nigdzie nie ma dokładnego wytłumaczenia dla początkujących czemu tak nie robić
Próbowałeś poczeka?
rails new
ma krótki przestój pod koniec tworzenia nowej aplikacji.
Faktycznie mam straszny przestój pomiędzy wpisaniem komendy a jej wykonaniem. Przeinstalowałem rubiego na wesje 2.0 i działa ale jak krew z nosa. Mówicie, że lepiej używać Rubiego pod Linuxa? Do tej pory jedyną linuxową platformą jaką używałem był ubuntu, chyba pora do Niego wrócić
Pytanie jest tez takie jakie masz komputer i polaczenie do Siecie bundle
czasem mulic mocno