[Kraków] Junior RoR Developer @ Bent Pixels; 3500 - 4000 PLN

Hej,

Jesteśmy firmą z korzeniami w USA, mamy biura w Los Angeles, Las Vegas oraz od niedawna w Krakowie. Tworzymy własne produkty opierające się o YouTube API oraz Facebook API. Atmosfera pracy jest mocno start-up’owa, jednakże nie posiadamy żadnego inwestora, gdyż utrzymujemy się z własnych produktów, #stabilnosczatrudnienia.

W pracy używamy

API napisane jest w Ruby (2.2), Rails (4.2), front aplikacji w AngularJS, a to wszystko przeplata się z PostgreSQL, Redis, AWS Redshift, AWS Kinect, AWS SES, AWS S3 oraz Heroku na którym obecnie stoi produkcja i staging.

Oczekujemy

• ogromnej chęci do nauki
  • podstawowej znajomości RoR i Ruby
  • podstawowej znajomości HTML5 oraz CSS3
  • dobrego języka angielskiego w mowie i piśmie, min. B2

Mile widziane

• podstawy CoffeeScript, SASS

Co oferujemy

• Pensję na start 3,5k - 4k netto na fakturze VAT, zależnie od Twoich umiejętności. W szczególnych przypadkach chętnie górną granicę podniesiemy (jeśli nie masz działalności gospodarczej pomożemy Ci ją założyć)
  • Stabilne zatrudnienie, nie jesteśmy zależni od jakiegoś inwestora, utrzymujemy się z własnych produktów
  • Bardzo profesjonalne podejście do tworzenia softu (gitflow, code review, CI, code climate)
  • Nowoczesne i fajne biuro z open spacem, strefą relaksu, dużym tarasem i oddzielnymi cichymi pokojami dla tych którzy potrzebują dodatkowego skupienia
  • Sympatyczną atmosferę w pracy nastawioną na wzajemną pomoc

Ponadto… : )

• Organizujemy hackathony w biurze
  • Co miesiąc wychodzimy na kolację na koszt firmy
  • Korzystamy ze Slacka, CodeClimate, SemaphoreCI oraz Heroku

Kontakt

CV w języku angielskim oraz 2-3 zdania od siebie (w tym oczekiwania finansowe) proszę wysyłać na adres oskar@bentpixels.com. Jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem na nie na PW.

Dane firmy

Bent Pixels
Wileńska 4/24
31-413 Kraków

Aktualne ? :blush:

Na chwilę obecną mamy full : ).

Mamy zapotrzebowanie na jeszcze jednego juniora, zapraszam do wysyłania CV : )

wciąż szukamy.

Czy jest opcja pracy zdalnej?

Niestety tylko na miejscu, jednakże pomagamy z relokacją ; )

a jak jakiś czas temu wysyłałem do was CV to jest szansa na kontakt?

Jest możliwość pracy na 3/5 etatu?

@willyW odpowiedziałem tylko wybranym kandydatom, jeśli do tej pory nie dostałeś odpowiedzi to obawiam się, że mam dla Ciebie złe wiadomości. Jeśli chcesz dowiedzieć się czemu Twoje zgłoszenie odpadło to odezwij się na PW z meilem, chętnie dam Ci feedback : ).

@AdamZaczek przykro mi, tylko full time.