[Kraków] Praca praca praca!

(…) Widełki były 20-30 do ręki.[/quote]
Umowa o prace, czy jakies kombinacje alpejskie? Ciekawosc… .

BTW, Odnosnie tego co napisal Tomash (a konkretniej tego “calkiem niezle”): jakie sa aktualnie stawki dla poczatkujacych/srednioozaawansowanych programistow Ruby/JRuby/RoR w W-wie / Krakowie ? Mam na mysle nie calkowitych poczatkujacych, ale np: kogos kto sie przerzuca np z Javy + integrowal Rails z EJB + z jakims malym wkladem w open source? :wink:

Wiem, byl temat na forum - ale od tamtego czasu wiele wody w Odrze/Warcie/Wisle uplynelo.

Tak wiele nie upłynęło. Zależy od firmy, kwalifikacji, jakości kodu, a także miękkich skilli (jak pasujesz do zespołu, ile sobie wynegocjujesz itd.).
Myślę że średniozaawansowany (jeden postawiony i działający projekt w sieci na rails, udział w 1-2 rubiowych projektach open-source, umie pisać testy, dobre doświadczenie z innych języków) to tak od 2.5-3k netto w górę. Przez pierwszy miesiąc-trzy. Przynajmniej tak mi się wydaje z perspektywy w Warszawie.

Przestałem wierzyć na słowo tak koło piątego roku życia, kiedy już byłem pewien że Święty Mikołaj to ściema :wink:
Nie, nie muszę. Nie, nie wierzę.
Ale to dobrze że szanujesz ich prywatność. Odnośnie szanowania innych rzeczy:

Mam mieszane uczucia odnośnie traktowania ludzi poszukujących (gotowych zmienić) pracy jak szczury laboratoryjne…