Zbieramy tematy (i chętnych ) na kwietniowe spotkanie. Miejsce i czas takie jak zawsze, pierwszym wtorkiem kwietnia jest 7. (słownie: siódmy).
Z powodu nieobecności Mike’a możemy dla odmiany zrobić spotkanie w całości po polsku (ewentualnie slajdy można przygotować po angielsku, coby zachować międzynarodowość strony – wrug.eu).
Kto chce coś opowiedzieć? Kaman, można po polsku, więc bariera językowa nie jest już wymówką
Ja mogę strzelić krótkiego spicza o Jekyllu, jego rozszerzaniu i rozwijaniu oraz “teście w polu”, jaki ostatnio przeprowadziłem (jeśli chodzi o obciążenie i wydajność) – prezentacja będzie właściwie dla każdego, nawet dla bardzo-początkujących i jeszcze-nawet-nie-początkujących rubistów.
Samo piwo, to też taki zły pomysł nie jest. Ale na następnym następnym spotkaniu (maj?) powinna się pojawić osoba, która opowie nam trochę o nietypowym, a ciekawym zastosowaniu Rubiego.
Dot. pytania “o czym chcielibyście posłuchać”: ostatnie kilka miesięcy siedziałem trochę pod kloszem (czyt. Rails 2.1) i nie wiem co przybyło/się zmieniło…jeśli coś ciekawego, to może ktoś by mi opowiedział? Może być przy piwku jak najbardziej
A może jakiś taki event byśmy zrobili…typu “robimy serwis w 2h”?
Chory jestem, właśnie się kładę spać a jutro rano do lekarza
Nawet gdybym się jednak nadawał, pewnie nie znalazłbym za specjalnie motywacji żeby się pojawić – skoro jedna, w porywach dwie osoby w ogóle raczyły w tym temacie napisać o zainteresowaniu
A no pewnie, że dobrze ^^, Zed troche był tylko niepocieszony, ale trzeba mu wybaczyć w sumie bo nastawił się na pogadankę z Tomaszem, taka niespodzianka miała być a ten nam zachorował, no ale nic,… trudno się mówi