Na pojutrze to pewnie już wszyscy mają coś poustawiane, więc może zrobimy wakacyjnego WRUGa klimatycznego trzynastego?
Mogę opowiedzieć o Mechanize.
Generalnie fajnie by było zrobić trochę prezentacji które łyknęliby także początkujący i laicy, z okazji sezonu ogórkowego i żeby zachęcić “świeżą krew” do uczestniczenia w community. Powiedzcie koleżankom i kolegom!
To nie jest tak że mamy zorganizować “ogórkowego” WRUGa dla początkujących. Chodzi mi bardziej o dobór tematów które mogą zainteresować zaawansowanych, ale też nie wyalienują początkujących. Jakieś biblioteki z którymi można/warto się bawić od dnia zero itd.
No to foch, nie będzie o Enumerable. Chociaż jak byłem mały to pamiętam taki wrug, gdzie Tomash pokazywal totalnie dla lamerów jaki fajne jest metapgoramowanie i otwieranie obiektów i to było super, mimo że bardzo początkujące.
Nie zwracaj na mnie uwagi, ja dziś za głupi jestem żeby zrozumieć co ciekawego można początkującym pokazać z Enumerable. Ale to tylko znaczy że I fail to see, not that you fail to deliver.
(ej, zrobiłbyś ogólnie o kolekcjach w Ruby, thread-safety i w ogóle może, co?)
Uch, jednak nie udało mi się dziś dopiąć pewnych rzeczy przed czwartkowym wyjazdem do Czech, w związku z tym muszę je zrobić jutro.
Znaczy wybaczcie, ale odpadam.
Może po prostu skoczcie na piwo (będę z Wami duchem!), a merytorycznego WRUGa spróbujemy zrobić w sierpniu? Nie ma chyba sensu robić jednej prezentacji dla pięciu osób (tyle prócz Sławosza się zapisało na fejsie).