Jak w temacie – rozmowę o następnym spotkaniu czas zacząć!
Zatem, jakie propozycje tematów? Kto co chce powiedzieć? Kto o czym chce posłuchać?
[quote]Mogę powiedzieć o jednym z (wybierajcie) :
(tylko odrobinę rubiowo) pisaniu aplikacji na Androida
technikach “seedowania” w aplikacji railsowej (dane w migracjach vs. bootstrapy vs. seedy)[/quote]
Osobiście z przyjemnością bym posłuchał o C(e/u)lerity (Drogomir!) oraz innych patentach na testowanie javascriptu. Integracja Ogóra z Selenium też byłaby mile widziana
Być może udałoby mi się namówić kolegę z firmy, który robi z gitem kosmiczne rzeczy, na opowiedzenie czegoś w stylu “Git ponad cykl pull-commit-push”. Chętni?
[quote=Tomash]Jak w temacie – rozmowę o następnym spotkaniu czas zacząć!
Zatem, jakie propozycje tematów? Kto co chce powiedzieć? Kto o czym chce posłuchać?
[quote]Mogę powiedzieć o jednym z (wybierajcie) :
(tylko odrobinę rubiowo) pisaniu aplikacji na Androida
technikach “seedowania” w aplikacji railsowej (dane w migracjach vs. bootstrapy vs. seedy)[/quote]
[/quote]
Ja bym posłuchał o Androidzie.
Co do Celerity, to chętnie coś opowiem - jeżeli nie zdążę przygotować prezentacji, to może być live session
Jeżeli są chętni to może być dodatkowo testowanie javascriptów z http://github.com/relevance/blue-ridge - czyli BDD dla javascriptu + odpalanie tych testów w konsoli
Ja jestem chętny - też chciałem kiedyś zrobić prezentację o gicie, ale moje git-fu nie jest pewnie tak kosmiczne, więc wolę posłuchać
To się przejade na spotkanie. Dla mnie wszystkie proponowane tematy z działu “słyszałem że to istnieje, ale na oczy nie widziałem”, więc o czy by nie było, będę zadowolony.
Przyznam, że mam ostatnio huge tech boner naokoło MongoDB, ta baza ma kilka rewelacyjnych killer-ficzerów. No i będzie przedstawiana w aż dwóch spiczach na RuPy.
Może chcielibyście o tym posłuchać?
[quote=Tomash]Przyznam, że mam ostatnio huge tech boner naokoło MongoDB, ta baza ma kilka rewelacyjnych killer-ficzerów. No i będzie przedstawiana w aż dwóch spiczach na RuPy.
Może chcielibyście o tym posłuchać? :)[/quote]
Ja chętnie, może też się pobawię przed rupy.
Wysłałem maila do Piotrka z zapytaniem czy salka na pewno zabukowana, ale myślę że tak. Do zobaczenia jutro![/quote]
Wszystko zgodnie z planem. Przybywajcie - do zobaczenia!
@Tomash
Jaki będzie tytuł Twojego spicza? Rozumiem, że MongoBD…?[/quote]
Jakbyś mógł to zmień tytuł na “Celerity, czyli testy w przeglądarce bez przeglądarki” Bo ten co jest, to tak naprawdę 2 prezentacje i z błędem w nazwie narzędzia