[Londyn -- HouseTrip] Programista Ruby on Rails

HouseTrip (http://www.housetrip.com) to wielokrotnie nagradzany start-up, który tworzy historię branży hotelowej. Jesteśmy największym w Europie portalem zajmującym się pośredniczeniem w krótkoterminowym wynajmowaniu nieruchomości. Rośniemy w bardzo szybkim tempie.

Nasi goście zdali sobie sprawę z tego, ze za cenę małego bezdusznego pokoju hotelowego, mogą mieć cały dom, mieszkanie, zamek, albo nawet jacht… Dajemy im możliwość wyboru z pośród ponad 90 000 propozycji we wszystkich zakątkach świata, a wiele z nich jest potwierdzonych bezstronnymi opiniami od poprzednich gości. Nasi użytkownicy uwielbiają to, że z HouseTripem mogą odbyć prawdziwą wycieczkę i żyć tak jak żyją lokalni ludzie, kupować w lokalnych sklepach, korzystać z własnej kuchni i załadować pralkę swoimi ubraniami. Goście, korzystając z naszego bezpiecznego systemu, płacą swoimi kartami płatniczymi, tak jakby zrobili to w hotelu i nie przejmują się niczym więcej. To jest rewolucja!

Kogo szukamy

Poszukujemy programistów Ruby on Rails, na wszystkich stopniach zaawansowania: od Juniora do Seniora. Wymagamy zwykle wymaganych umiejętności, MySQL, Linux, Git i bardzo ważne dla nas: Test Driven Development (RSpec, Cucumber, Selenium…)

Potrzebujemy Ciebie, gdyż ciągu najbliższego roku planujemy naszą start-upową aplikację w Railsach przekształcić w rozproszoną aplikację światowej klasy, co oznacza, że będziesz ją rozszerzał przy wykorzystaniu ‘fajnych’ technologii, takich jak MongoDB, Node.js lub elasticsearch.

Będziesz często programować w parze lub blisko współpracować z ludźmi z biznesowej strony start-upu, więc bądź przygotowany na odłożenie słuchawek i spędzanie sporej ilości czasu na rozmawianiu i słuchaniu.
Ludzie od biznesu mają duże ambicje i szeroki zakres planów, będzie więc ogrom różnorodności, jak też i ciężkiej pracy.

Profil idealnego kandydata

Rozwiązywanie problemów:

• zwinne (Agile) podejście do rozwiązywania problemów,
  • umiejętność efektywnego rozdzielania problemy (gdy takowe się pojawią) na mniejsze,
  • pomaga i kieruje innych w rozwiązywaniu problemów,
  • potrafi skupić się na wyznaczonych celach przy wielowątkowym strumieniu zadań.

Skuteczność osobista:

• czuje się odpowiedzialny za realizowane zadania,
  • ‘oko na detale’,
  • potrafi widzieć całokształt zadania aż do jego ukończenia.

Innowacyjność:

• kreatywny
  • optymalizuje procesy, produkt i technologie

Znajomość języków:

• angielski (niezbędny),
  • dodatkowo inny język europejski (mile widziany).

I… Z ogromną chęcią zapoznamy się z Twoja tworczością na GitHubie, blogu lub gdziekolwiek indziej.

Praca wiąże się z koniecznością przeniesienia się do Londynu, aczkolwiek chętnie pomożemy z relokacją.
W razie pytań proszę o PM do mnie, chętnie odpowiem!

Widelki placowe: £25k - £70k
(Widelki szerokie, gdyz poszukujemy zarowno doswiadczonych programistow, jak i tych poczatkujacych).

Opis stanowiska w języku angielskim oraz możliwość zaaplikowania na nie tutaj:
http://jobvite.com/m?3XkOUfwJ

a widły ?

Widełek płacowych nie podajemy, gdyż takowe nie istnieją. Stąd aby być zupełnie szczerym, musiałbym podać ile zarabiają: najmniej i najwięcej zarabiający programiści, czego zrobić nie mogę (pomijając już to, że te wartości i tak mogą zostać przebite, jeśli znajdzie się odpowiednia osoba).

W przybliżeniu mogę powiedzieć, że jeśli pomnożysz swoją obecną pensję* razy 3 lub razy 4, to to zobrazuje widełki w które możesz celować.

*jeśli nie dotyczy (lub nie w Polsce), to do celów porównania użyj przeciętnej pensji programisty w Polsce o podobnym doświadczeniu.

W odpowiedzi na pojawiające się pytania chciałbym nieco opisać biuro, atmosferę i praktyki w pracy.

Około miesiąc temu przenieśliśmy się do nowego dwupiętrowego biura w ścisłym centrum Londynu (Tottenham Court Road). Z górnego piętra mamy wyście na duży taras na dachu, gdzie palacze palą sobie papierosy, a nie-palacze oddychają świeżym powietrzem (lub jedzą lunch). Ponad to na owym tarasie robimy czasem grille.

W biurze mamy wielkie niebieskie poduszki wypełnione jakowymś ziarnem, a na jednej z nich zdarzyło mi się już nawet chwilę zdrzemnąć :). Poza tym mamy piłkarzyki, stół do ping-ponga i Nintendo Wii…

Piątki to nieco luźniejsze dni, które spędzamy na tzw. ‘spłacaniu długu technicznego’. Natomiast godzina 17sta w piątek w biurze, to tzw. Beer-o-clock…

Zespół jest bardzo zróżnicowany pod względem narodowościowym, samych Brytyjczyków jest tu niewielu.

W zespole mamy zarówno młodych programistów, średnio-zaawansowanych jak i seniorów, którzy mają całkiem sporo lat doświadczenia, a niektórzy tytuł doktora.

A i na początek dostaje się nowiutkiego MacBook Pro z dyskiem SSD.

A2 i… zapomniałem podać adresu strony: http://www.housetrip.com

A wykształcenie jakie wymagacie? :slight_smile:

// Już znalazłem na Jobvite :wink:

A ja od siebie dodam że z Dawidem się świetnie współpracuje!

[quote=Dawid Skłodowski]W przybliżeniu mogę powiedzieć, że jeśli pomnożysz swoją obecną pensję* razy 3 lub razy 4, to to zobrazuje widełki w które możesz celować.

*jeśli nie dotyczy (lub nie w Polsce), to do celów porównania użyj przeciętnej pensji programisty w Polsce o podobnym doświadczeniu.[/quote]
Co daje w przybliżeniu widełki 7500 - 32000 zł miesięcznie, czyli w wersji UK: £16k - £70k.

[quote=czACha]7500 - wyżywienie - miekszanie - inne pierdoły; wychodzi mi że mniej niż mam teraz :slight_smile:
p.s. http://www.housetrip.com to taka konkurencja dla 9flats.com ?[/quote]
Tak, HouseTrip to jest konkurencja dla 9flats.com

[quote=eGlaza]A wykształcenie jakie wymagacie? :slight_smile:

// Już znalazłem na Jobvite ;)[/quote]
Jesli ktos jest dobrym programista, to wyksztalcenie nie powinno byc takie istotne.

Wymaganie wyksztalcenia jako warunek konieczny, powinno zniknac w niedlugim czasie z opisu tego stanowiska… Ale ciagle milo je miec :wink:

To forum nie wspiera wydzielania wątków - proszę mieć to na uwadze przed dodaniem nowego posta.
Z tego powodu nie wydzielamy wątków tylko kasujemy posty nie związane z tematem, co właśnie zostało zrobione.

Pomimo tego, ze ogloszenie zostalo dodane 4 miesiace temu, to nadal poszukujemy programistow.

Zwlaszcza w zwiazku z ostatnimi sukcesami:
http://techcrunch.com/2012/10/09/housetrip-picks-up-40m-led-by-accel-in-another-big-round-for-collaborative-consumption/

zdalnie ?

Dude…

sharnik no stare to było ogłoszenie może coś się zmieniło :]

Nadal aktualne :slight_smile:

i zapewne cv potrzebujecie

No tak byloby latwiej.