Jeszcze nie wiemy czy będziemy kontynuowali w Śródmiejskiej (to zależy od Was!), ale na prezentacje można się już umówić
Chętnie opowiem o gemie Backup, który służy – surprise surprise – do bezbolesnego konfigurowania i uruchamiana całych przepisów na backupy. Oraz ogólnie sporo protipów i możliwości a’propos wykonywania backupów, rozważania za i przeciw itede. Prezentacja z założenia beginner-friendly, bardzo.
Mogę opowiedzieć o gemie rails-api za pomocą którego można budować aplikacje w railsach udostępniające tylko API. Railsy bez części middleware stack i generowania widoków. Oraz krótkie porównanie z sinatrą. Oczywiście jeśli jeszcze nie znudziły Wam się tematy związane z API
Udało mi się przez twittera wyciągnąć z Filipa że (ostatni raz szukam kanałów poproszenia Cię o informację którą powinieneś od razu napisać na forum marudząc na termin) maj mu generalnie nie pasuje. Proponuję więc pozostać przy 16.05.
Rozmawiałem właśnie osobiście z panią manager i zaklepałem wstępnie wtorek za tydzień, 18:30. Jeśli termin pasuje, to niech Władni wrzucą info na wrug.eu i Fb, por favor.
Gdyby jakiś szczęsciarz posiadał już bilecik, i zastanawiał się komu odsprzedać zwycięski bilet - adamsarin[at]gmail[dot]com . Jestem w stanie nawet troszkę przepłacić jeżeli sytuacja będzie tego wymagać ;]
Przepraszam za OT , i życzę udanego WRUGa ;]