Mega kwiatek, czyli jak powiedzieć klientowi, że ma większe zmartwienia niż brak wsparcia dla IE?

Więc pracuję ostatnio nad open sourcowym projektem… tzn pracowałem prez minutę, zanim nie wyskoczył mi Errno::ENOENT.

Zerkam w kontroler, linijka 28: workflows_controller.rb

Jak często spotykacie w dużych projektach kontrolery po 1.4k linii z hardkodowanymi ścieżkami do /home?

Nie ma już ratunku. Uciekaj.

1 Like

wcale nie śmieszne, kiedy taki projekt ma sie na codzień :frowning:

1 Like

To jest bardzo śmieszne!

#legend_color01 { background-color: #3333ff; }/*good*/
#legend_color02 { background-color: #407ff1; }/*good*/
...
#legend_color15 { background-color: #fe3334; }/*good*/

<div class="field">
  <%= f.label :created_at %><br />
  <%= f.datetime_select :created_at %>
</div>
<div class="field">
  <%= f.label :updated_at %><br />
  <%= f.datetime_select :updated_at %>
</div>

class User < ActiveRecord::Base
  #specify what values a user can edit
  # For example "created_at" and updated_at" are excluded 
  # ... bc we assign that through the application, and don't want users editing those values
  attr_accessible :city, :country, :email, :field, :login, :name, :postal_code, :state_prov

Mnie bardziej rozbawiło: https://github.com/delinquentme/ghgvc/blob/master/app/controllers/workflows_controller.rb#L45

eee czepiacie sie - po prostu developowane zgodnie z metodologia ‘Single Controller Apps’ (to zupelna nowosc, niedlugo wejdzie i zastapi Single Page Apps)

Tak z ciekawości co to za projekt? Bo o dziwo w pliku readme pożałowali linijek :slight_smile:

Wygląda na to http://pecandev.igb.illinois.edu/

Z zewnątrz ładnie, a wewnątrz… :<

Spoko. Ja miałem okazję spotkać się z cross-browser compatibility w wykonaniu hindusów. Wyglądało to tak że w widokach mieli if-elsify w których to sprawdzali z jakiej przeglądarki przychodzi request i dla kazdej przeglądarki mieli niemalże copy-paste z innymi klasami css. Ach no i nie zapominajmy że każda klasa w css musiała być bogata w important! :smile: