Hej,
Jestem developerem z ~7 letnim doświadczeniem, przez ten czas mentorowałem już trochę juniorów. Niestety w obecnej pracy nie mam takiej okazji, bo przez poziom skomplikowania projektu nie mam w zespole juniorów. Trochę mi tego brakuje, więc chętnie pomógłbym się komuś rozwijać po godzinach. Swoją pomoc oferuję nieodpłatnie.
Żeby taka wspólna praca miała ręce i nogi wymagałbym:
- Podstawowej znajomości Gita. Ważne jest dla mnie, abyś wiedział o co chodzi z branchami, kiedy robić merge, a kiedy rebase, jak założyć pull request i o co chodzi z code review.
- Zaangażowania oraz aktywności przynajmniej 3 razy w tygodniu.
- Terminowości. Będziemy estymować taski, które ode mnie otrzymasz, a następnie pilnować deadlineów ;).
- Podstawowej znajomości Ruby oraz RoR (4 lub najlepiej 5). Powinieneś potrafić napisać aplikację typu blog (CRUDy) , kojarzyć najpopularniejsze gemy etc.
- Angielskiego na poziomie pozwalającym czytać ze zrozumieniem blogposty, dokumentację techniczną, jak i przerobić anglojęzyczny kurs np. Na Udemy.
Chętne osoby proszę o zgłoszenie na PW z odpowiedzią zawierającą kilka słów o sobie oraz swoim doświadczeniu (np ile miesięcy używasz już RoR etc) i dostępności w tygodniu.
Pozdrawiam!