Mercury-rails ma problem z uruchomieniem przy Rails 3.2 Ruby 1.9.3

Witam serdecznie,

proszę o pomoc, bo już po prostu nie wiem co robić i gdzie zacząć szukać dalszych rozwiązań.
Sprawa ma się prosto: chciałbym uruchomić w aplikacji Rails 3.2.1 edytor Mercury.
Instalacja przebiega sprawnie, po dodaniu gem’a do Gemfile instaluje się prawidłowo, generowanie plików js, css oraz layout’u nadpisującego domyślne również przebiega bez zarzutów, później migracja bazy danych - również ok. Problem pojawia się w momencie startu serwera i wgraniu pierwszej strony, w momencie gdy jest ładowany plik mercury.js z app/assets/javascripts.
Pojawia się następujący błąd:

[code]Error occurred during initialization of VM
java/lang/NoClassDefFoundError: java/lang/invoke/MethodHandle

(in /home/pawelski/projekty/rails/todo/app/assets/javascripts/mercury.js.coffee)[/code]
Sprawdziłem, że odpowiedzialne za ten błąd jest linijka, w której ładowane są biblioteki js samego edytora:

* Require Mercury Editor itself. *= require mercury/mercury
Nie za bardzo wiem dlaczego tak się dzieje? Najdziwniejsze jest to, że na czystej aplikacji, świeżo utworzonej dzieję się to samo.

rvm 1.10.2
ruby 1.9.3-p0
rails 3.2.1
rubygems 1.8.15
mercury-rails 0.3.1

Pozdrawiam serdecznie

Coś dziwnego się tu dzieje - skoro jest Ruby w wersji 1.9.3 (nie jruby jak rozumiem), to skąd błąd dotyczący Javy??

Musisz mieć skopane Rhino lub cokolwiek innego javovewgo zainstalowałeś do kompilowania coffeescript przez execjs :slight_smile:

Jeżeli programujesz na linux użyj V8 (therubyracer) jeżeli pod windowsem to zainstaluj sobie linuxa

Witam,

faktycznie zainstalowanie therubyracer pomogło, strona się uruchamia bez problemu.
Co nie zmienia postaci rzeczy, że nie za bardzo wiem co się stało wcześniej i dlaczego nie działało na poprzednich bibliotekach do kompilowania js.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc, muszę się w to wgryźć głębiej, żeby dojść co się stało.
Michał Pawelski