Zacznę od tego że piszę prosty projekt fora na RoRach. Wcześniej pisałem jakąś aplikacje która pozwala grać w szachy przez sieć jako projekt na studia. Na razie nie używam żadnych pluginów.
Mój problem polega na tym że chciałbym określić np.: mieście postu w tablicy generowanej dynamicznie która jest posortowana według daty utworzenia. Jest to mi potrzebne by móc określić stronę z postami w danym wątku i ją wyświetlić. Wiem że najłatwiej będzie wygenerować taką tablice przeszukać ją ale ja bym chciał tego uniknąć.
Jeśli chodzi o paginacje to poradziłem sobie bez pluginu. Chodzi mi o określenie pozycji tablicy wygenerowanej dynamicznie. Tak naprawdę to chciał bym znać numer strony do której mam się odwołać by znaleźć w niej dany post.
To nie pomoże gdyż metoda detect zwraca nie pozycje tylko element zaś mi chodzi pozycje. Wiem jednak chciał bym uniknąć manipulowania na pamięci operacyjnej.
Dzieki za podpowiedz. Włąśnie o to mi chodzi ale chciał bym by to było wykonywane przez samą base. Jednak myślę sobie że wykonanie tego po stronie serwera basy danych wiązało by się dodaniem kolejnego pola które bym musiał inkrementować.