Cześć,
Nie wiem gdzie to wrzucić dla potomności. Może tu.
Dostałem ofertę stworzenia aplikacji na telefon dla Shelly Cloud. Potrolowałem marketera i dostałem coś takiego:
[quote]Użytkownicy Shelly Cloud mogli by przeglądać i edytować kod aplikacji napisanej w Ruby na ekranie smartfonów i tabletów. Szczegółowy opis tego procesu stworzymy na pierwszym spotkaniu z Państwem gdy będziemy dowiemy się jak wygląda schemat funkcjonowania państwa usługi ( jak wygląda logowanie, uruchamianie aplikacji na serwerach, edytowanie kodu itp. ).
W dzisiejszych czasach kiedy urządzenia przenośne (smartfony,tablety) dościgają swoją wydajnością i mocą komputery stacjonarne , niezbędne jest oferowanie usług sieciowych również na te urządzenia. Klienci otrzymują nową formę dostępu do swoich programów w języku Ruby co tworzy dodatkową wartość dodaną do Państwa usługi hostingowej.
Powiadomienia push są częścią (jedną z wielu funkcji) a nie oddzielną aplikacją. Nie prowadzimy jeszcze statystyk jaki procent użytkowników aplikacji otrzymuje powiadomienia, nie ma też na ten temat żadnych badań opublikowanych w sieci. Co do usuwania aplikacji to 80-90% pobranych programów zostaje na urządzeniu użytkownika po pierwszym pobraniu. Jest to dość wysoki wynik wśród developerów aplikacji.
W razie dalszych pytań lub chęci spotkania na którym przedstawimy dokładniejszą ofertę proszę o kontakt ze mną.[/quote]
Szukam speca od marketingu dla Shelly. Może by tego zatrudnić?