Modele dziedziczące i problem z formularzem

witam
mam model Question i kilka modeli po nim dziedziczących, np class Questions::CheckBox < Question czy class Questions::Radio < Question.
Jesli próbuję zrobić formularz edycji

<% form_for( question, :url => question_path(question.group,question), :controller => :question) do |f| %>

i obiekt jest np. klasy Questions::CheckBox, wtedy pola dostają wszędzie przedrostek questions_check_box_ a ja chciałbym żeby było normalnie questions dla każdego typu. Jeśli dodam w parametrach helpera form_for, parametr :question to pola są już normalne, ale tracę ukryte pole dla method PUT, :method => “put” go nie przywraca.

Przy okazji, jak widać używam przestrzeni Questions:: dla klas dziedziczących. Mam teraz katalog models/questions/, ponieważ będzie ich trochę. Jak można się pozbyć tej przestrzeni żeby Railsy nie miały problemów z ładowaniem tych modeli z podkatalogu ?

Tak BTW: Z tego co zasłyszałem to przestrzenie nazw nie są zalecane dla modeli. I tak jak wspominałem w wątku o polymorphic model: w przypadku dziedziczenia modeli polymorphic path będzie budowało ścieżkę dla modelu dziecka (czyli w Twoim wypadku question_check_boxes_path). Jak ja takie coś rozwiązałem? Zrezygnowałem z dziedziczenia, chociaż w Twoim wypadku rodzajów pytań może być sporo (check_box, text_field, radio…).

Mógłbyś podać jakieś źródło i/lub argumenty? Ja ostatnio używałem i działa bardzo ładnie. Zero problemów.

sevos: ja akurat uzywam STI, pole question.type itd. ale jest tak jak piszesz, chciałbym zachować dziedziczenie bo modele mają sporo wspólnych pól i dokładnie, będzie ich trochę. Pomaga podanie w tagu formularza :question, question ale tracę PUT, to może z REST zrezygnować ?

drogus: ja ich używam bo muszę, nie wiem jak bez tego wrzucić modele to podkatalogu