Modmod.pl

modmod.pl - sklep internetowy z ubraniami dla kobiet i mężczyzn.

Zapraszam do konstruktywnej krytyki :slight_smile:

Spree, czy pisane od zera?

Pisane od zera, sam sklep dosyć prosty. Początkowo miał być spree, ale zniechęciłem się przy modyfikacjach związanych z bramką do płatności - spree jest za bardzo przywiązane do płatności kartą…

coś chyba nie tak z tymi linkami na dole:
kontunuuj / bezpieczne złóż

phocke: możesz napisać jaki to system? Chrome był testowany pod linuxem i windows 7 i wszystko śmiga.

Błąd ze rozmiaru nie ma np przy przeliczaniu koszyka jest niewidoczny prawie czarny jak wszystko inne, ja nie zauwazylem dosc dlugo, lepiej by byl czerwony, lub na jakims tle, moze jakis feed{in|out}

moj system to ubuntu 9.04 …

@phocke

A masz zainstalowany pakiet msttcorefonts? (po screenie widzę, że prawdopodobnie, ale warto się upewnić)

Nie miałem tego pakietu, ale teraz mam i nie widze różnicy :stuck_out_tongue:
oczywiście zrobiłem restart

@gotar: przy przeliczaniu koszyka pole z ilością powinno się podświetlać na brązowo, ale zgadzam się, że opis błędu jest średnio widoczny. Dzięki!

@phocke: testowalem strone na ubuntu 9.10 i 10.04, widze, ze bede musial jeszcze postawic 9.04…

to nie kwestia systemu na pewno a czcionek, w systemach unixowych czasem brakuje, w systemach typu gentoo nawet tych bardzo podstawowych, więc nic nie zrobisz zeby u kazdego bylo ok, no chyba ze css3 i fonty na sztywno wpisane

Jak długo trwało tworzenie takie sklepu?

W tej chwili jeszcze troche rzeczy zostało do zrobienia, ale to, co widać, powstało w ok. 60h