Nareszcie udalo mi się zabrać za przepisanie prostego cmsa z php na ror. W planach jest przeniesienie ponad 50 małych/średnich stron klientów na niego. Wszsytkie strony/cms mają być co jakiś czas aktualizowane przez githuba.
Często zdarza się, że do widoku dla danego projektu/strony np. listy aktualności dodajemy jakieś pierdołki typu: slideshow, galeria itp., które nie są domyślnie wrzucone w domyślny widok. W jaki sposób nadpisywać/modyfikować widoki dla pojedyńczego projektu, tak by po akutalizacji ich nie nadpisywać? Tworzyć nowe w innym katalogu, który nie bedzie aktualizowany? Jak je wczytywać przez controller (jeśli dedykowany widok istnieje nie wczyujemy domyślnego). Nie chodzi mi tutaj o szablony, tylko pojedyńcze widoki.
trochę zamieszałeś, przeczytaj to jeszcze raz i postaw się na miejscu innych (brak wiedzy o strukturze twoje projektu), chodzi np. o “domyślny widok” - co przez to rozumiesz
Sorry, faktycznie trochę namieszałem. Najprościej mówiąc: mam napisanego gotowego cmsa, który jest bazą do wdrażania kolejnych strony/serwisów. Cała aplikacja jest aktualizowana co jakiś czas przez gita. Czasami przychodzi potrzeba zmiany tylko w samym widoku np. /views/news/index.html.haml jakiejś pierdoły. Nie chce wprowadzać zmian w tym pliku, ponieważ przy kolejnej aktualizacji plik zostanie nadpisany. Myślałem nad stworzeniem katalogu i pliku /dedicated/views/news/intex.html.haml (w sumie tyczyło by się to też drobnych zmian w controllerach czy modelach). Nie chce wynajdować koła na nowo i pytam jak najlepiej dotego podejść.