Do serwera na którym skonfigurowany jest nginx podczepione były dwie domeny (subdomy), które prowadziły do jednej aplikacji, wszystko jest skonfigurowane i działa bez problemu.
Niedawno do tego serwera została przypisana kolejne 2 subdomena, ale tym razem ma mają one być przekierowane do nowej aplikacji. Próbowałem skonfigurować nginxa aby chwycił dwie aplikacje, przez dwie subdomeny, ale coś nie działa prawidłowo. Bo jak wchodzę na te nowe subdomeny to uruchamia się stara aplikacja a nie nowe. Ponadto na początku jak nie była skonfigurowana w nginxie nowa subdomena(y) to po wejściu na nową domenę pojawiała się stara aplikacja, a nie informacja, że nie znaleziono strony. W logach nginxa (nginx-access.log) po wejściu na nowy adres uruchamiana jest aplikacja z pierwszego adresu (pierwsza aplikacja).
Bardzo zbliżoną konfigurację do mojej zamieszczam tutaj: https://gist.github.com/77d3f396aef29da3d981
Nie jestem wstanie skonfigurować przekierowania subdomen ale wynika z tego. Domyślam się z działania domen (subdomen), że nowe subdomeny przekierowane są na stare subdomeny a nie na ip serwera. Ale czy nginx nie powinien wychwycić tak ustawionej subdomeny i przekierować do nowej aplikacji ?