No route matches [GET] to *.js.map.
Mój problem polega na tym, że pomimo działającego javascriptu serwer cały czas wyrzuca mi błędy wyglądające tak:
ActionController::RoutingError (No route matches [GET] "/assets/application.js.map
i tak dla każdego z plików *.js. Po wyłączeniu asset pipeline w:
config/application.rb:
config.assets.enabled = false
i wrzuceniu odpowiednich plików do /public wszystko działa w porządku, jednak chciałbym używać asset pipeline.
Nie mogę znaleźć nic poza tym linkiem, jednak nie ma tam konkretnej odpowiedzi, a brak odpowiedzi wynika albo z banalności problemu albo z moich złych keywordów.
Nie wiem nawet jaki fragment konfiguracji wrzucić (gdybym wiedział, to bym zdiagnozował problem), próbowałem też:
rake assets:precompile RAILS_ENV=develompent
jednak utworzyło to tylko jeden plik .map (a dokładniej jquery.min.map).
Co i gdzie sprawdzić (wydaje mi się, że problemem jest konfiguracja prekompilacji zasobów, ale nie wiem nawet co tam dodać, jeśli to to) żeby pozbyć się tych błędów? Wiem, że one niczego (a raczej nic nie widzę) nie psują, jednak i tak ich nie powinno być przecież.
Edit:
Lol, problem zniknął, co gorsza, zniknął sam (nawet nie zrestartowałem serwera, jakiś cache, czy co?), więc nie wiem co go tworzyło ani co go likwidowało, temat zostawię, bo może ktoś wie, co może być przyczyną (jasne, nikt nie ma szklanej kuli, ale może można podać jakiś kierunek poszukiwań) albo sam na niego trafię i go upoluję. Męczyłem się z nim od rana, a gdy napisałem temat na forum to postanowił się ewaporować, heh.