Serwis pomaga kobietom przejść przez wszystkie formalności związane ze zmianą nazwiska po ślubie.
Wygeneruje formularze w PDF, podpowie adresy urzędów, wyliczy opłaty.
Rails + odrobina Javy (do generowania PDF).
Serwis pomaga kobietom przejść przez wszystkie formalności związane ze zmianą nazwiska po ślubie.
Wygeneruje formularze w PDF, podpowie adresy urzędów, wyliczy opłaty.
Rails + odrobina Javy (do generowania PDF).
Bardzo podoba mi się pomysł zarówno od strony biznesowej jak i samo wykonanie. Wreszcie jakiś ciekawy startup, który robi coś użytecznego.
oryginalny serwis i fajne wykonanie z voucherami też dobry pomysł.
czemu nie Prawn do pdf-ów ?
Bardzo fajne!
Niestety Prawn (ani żadna inna biblioteka w Rubym) nie potrafiła zrobić takich rzeczy, jakie potrzebowałem.
Konkretnie chodzi o wypełnianie AcroForms, “spłaszczanie” po wypełnieniu i generowanie podglądu w PNG.
Stanęło więc na iText i PDF Renderer.
Pytanie - czy przewidujecie również serwis dla facetów No i w ogóle, sama zmiana nazwiska nie zawsze wiąże się ze ślubem, więc potencjalnie target jest dużo większy…
Niestety Prawn (ani żadna inna biblioteka w Rubym) nie potrafiła zrobić takich rzeczy, jakie potrzebowałem.
Konkretnie chodzi o wypełnianie AcroForms, “spłaszczanie” po wypełnieniu i generowanie podglądu w PNG.
Stanęło więc na iText i PDF Renderer.[/quote]
Hej, strona fajna,
co do PDF, widziałeś może: http://pdfbox.apache.org/index.html
?
Bo iText chyba płatne z tego co wiem (nie żebym miał coś przeciwko płatnym bibliotekom).
pozdrawiam
Ostatnio popełniłem na szybko projekt dla kolegi z użyciem wkhtmltopdf + PDFkit dla kolegi: ot, drukowanie naklejek adresowych z danymi z CSV pobranego z paypala.
PDFkit działa całkiem fajnie. Moge się jedynie przyczepić do pozycjonowania elementów na stronie, marginesów i wymiarów. Ale nie wiem czy to wina wkhtmlpdf, czy sterownika drukarki.
Podam przykład: wysokość etykiety musiałem ustawić na 39.5mm zamiast 38.1mm (które jest wymiarem rzeczywistym). Metodą prób i błedów się udało, kolega jest w stanie sobie druknąć do 3 stron etykiet za jednym zamachem ;).
Z serwisu z powodzeniem mogą korzystać także panowie Może służyć każdemu kto zmienia nazwisko.
Celujemy w kobiety po ślubie, bo to jednak najszersze grono zmieniających nazwisko… choć patrząc na statystyki, wkrótce należałoby przygotować wersję graficzną dla osób po rozwodzie
Takie życie ;(