Nowoczesne aplikacje internetowe

Czy możecie polecić mi sprawdzoną firmę, która profesjonalnie podchodzi do tematu projektowania aplikacji internetowych (.NET, PHP, Java). Naciągaczy w sieci jest mnóstwo, zależy mi tutaj na zaufanej firmie.

Ja mogę Ci polecić swoją firmę, ale raczej unikamy i .NET, i PHP, i Javy… :wink:

Forum jest or Ruby i Rails i głównie tym się zajmujemy tu wszyscy!

Także chce się podpisać pod apelem. Do listy proszę dodać także Ruby/RoR oraz C#.
Niestety jest wiele firm w których zdolni programiści się marnują.

Szukając pracę, kierujemy się nie tylko kwestią finansową. Do ważnych elementów trzeba zaliczyć dobre warunki pracy, możliwość ciągłego rozwoju, przyjazną atmosferę, dobrą organizacją, oraz szansę na lepsze zarobki.
Nie chodzi tutaj by wszystko było idealne w 100%, ale pewien poziom trzeba zachować. Jednak z własnego doświadczenia widzę, że wiele z tych elementów jest często zaniedbywanych, lub prowadzonych w sposób nieudolny, co powoduje że dobry programista traci chęć do dalszej pracy. A kolejne 8h w firmie to prawdziwa męka.
Rozwiązaniem tego problemu może być zmiana firmy (przecież ofert nie brakuje). Jednak nie każdy chce w CV posiadać kilka pozycje w których czas pracy wynosi mniej niż pól roku. Moim zdaniem nie wygląda to dobrze kiedy pracownik w ciągu 1 roku zmieniał pracę 3 razy. A przecież to nie zawsze jest winą pracownika i nie świadczy o jego niezdecydowaniu czy braku kompetencji.
Pracodawcy w swoich ofertach pracy zwykle wychwalają siebie i swoją firmę (ciągły rozwój, możliwość awansu, itp…). Niestety na samym opisie się kończy i już po kilku tygodni pracy, wiemy że trafiliśmy do firmy do której nigdy nie chcielibyśmy trafić.

Dlatego dobrze wiedzieć, do których firm warto iść, a które omijać dużymi krokami. Trochę się rozpisałem ale doskonale rozumiem autora tego tematu :wink:

Czy oryginalny autor szukał firmy, żeby jej zlecić wykonanie projektu, czy żeby się w niej zatrudnić?

@Hubert: w którym kontekście polecasz swoją? :smiley:

podstawowe pytanie, to w jakim charakterze szukasz firmy - czy jako potencjalny klient, czy pracownik.
Jeśli jako pracownik - to z tego co widze, to akurat jak chodzi o RoR to jest całkiem nieźle jak chodzi o kulturę zatrudnienia - ale warto odwiedzić firmę, przyjżeć się w jakich warunkach się pracuje, kto prowadzi firmę, nad jakimi projektami pracuje…
Jeśli jako klient - no cóż - tu portfolio, dobra opinia i umowa - w zasadzie wiele więcej nie załatwisz;)

//Edit:
Arsen mnie wyprzedził :slight_smile:

[quote=Arsen7]Czy oryginalny autor szukał firmy, żeby jej zlecić wykonanie projektu, czy żeby się w niej zatrudnić?

@Hubert: w którym kontekście polecasz swoją? :D[/quote]
ciiiiiiiii, co miałem powiedzieć? :wink: Nie, serio to się na C# i Javie znamy jak pies na gwiazdach, PHP nikt już nie chce dotykać ale z Railsami jakoś sobie radzimy :).

hmmm, szanownemu Panu makrup80 chyba chodziło o wybór firmy od strony klienta. :slight_smile:
Dlatego trochę głupio się czuje, że zrozumiałem inaczej :wink:

Głupio, nie głupio, ale informacja się ludziom przyda.

A poza tym, każdy czasem ma ochotę popsioczyć na swoje obecne zatrudnienie, i tu ja Cię doskonale rozumiem :smiley:

Fajnie gdyby ktoś kto prowadzi firmę i zatrudnia programistów, napisał coś na ten temat. Jak patrzą na CV gdzie pracownik w ciągu 1-2 lat 3 razy zmieniał pracę. Czy na taką osobę pracodawcy patrzą inaczej?

sajrox - załóż nowy wątek to Ci odpowiem.

Tutaj danielkar25 poleca pewną firmę. Sorry danielkar25 ale tak się dziwnie składa, że Twoje konto zostało dzisiaj założone tylko po to żeby polecić pewną firmę w dodatku zupełnie niezwiązaną z RoR ? makrup80 też wcześniej postów nie pisał a konto założył kilka dni temu.

Spróbujcie może pospamować na innych forach. Pozdrawiam.