Witam,
chcialem pokazac serwis ktory jest przerobiony z php.
Pisalo sie przyjemnie chociaz musze przyznac, ze latwiej jest napisac serwis od poczatku, niz musiec ogladac sie “Wstecz”
Tak czy siak udalo sie i mysle, ze serwis jest teraz ciut ciekawszy dla uzytkownikow
Pozdrawiam
witaj lis2
Wszedlem na Twoj serwis (link logowanie). Po kliknieciu w przycisk LOGUJ - pojawia sie:
RuntimeError in UsersController#login
Called id for nil, which would mistakenly be 4 -- if you really wanted the id of nil, use object_id
Co dodatkowo oznacza (widzę cały stack trace), że odpalasz railsy w trybie dev, co jest sporo wolniejsze (nawet do 10x).
Dzieki za pomoc, mongrel w megi chyba domyslnie tak dziala, zaraz zmienie ten tryb. Mozecie mi jeszcze pomoc ? Da sie hurtem wylapac wszystkie bledy i zrobic np redirect_to index? Chodzi mi o ten domyslny komunikat.
Zmienilem juz na produkcyjny… jeszcze raz ogromne dzieki, gdyby nie to forum nie udaloby mi sie napisac tego do konca
Fajny serwis - gratulacje, że udało Ci się przyciągnąć osoby pokazujące zdjęcia ciekawsze, niż piesków i kotków (nie, żebym sam nie miał ich dużo, ale nie wyjmuję z szafy) - tak trzymać Zauważyłem taki drobiazg, że na stronie głównej dublują Ci się jeszcze ostatnio komentowane zdjęcia na liście - brakuje jakiegoś distinct/group by.
Co do Twojego pytania, to nie jestem pewien, czy nie satysfakcjonuje Cię po prostu podmiana 500.html w katalogu public. Jeśli nie, pogooglaj za rescue_action_in_public i w nowym rails jest coś jak rescue_from, ale nie miałem z tym kontaktu. Powodzenia!
Dzieki za wszelkie uwagi i pomoc