Chcial bym uzyc w swoim projekcie “paginacji”. Pracuje na wersji 2. (chyba) 02 Wiem, ze od wesji 2 paginate zostalo wycofane i jest tylko w formie plugin-u. Wiec wedlug przypisu z ksiazki railsspace staram sie go zainstalowac: ruby script/plugin install svn://errtheblog.com/svn/plugins/classic_pagination. W sumie, to nie wiem, czy sie instaluje, bo nie ma zadnego komunikatu ale o bledzie tez nie ma ;D Niestety to nie pomaga. Nadal dostaje blad:
A tak przy okazji dlaczego likwiduja przydatne metody w nowszych wersjach? O scaffoldingu slyszalem, ze z powodu szybkosci dzialania, czy tutaj jest to samo?
[quote=Tomash]Co ma @community do @users? Z tego co widzę to pierwsze masz pewnie gdzieś w widoku, a w kontrolerze definiujesz to drugie.
Poza tym dane w kontrolerze z paginacją pobieraj nie przez User.find, tylko przez User.paginate[/quote]
wywnioskowałem z:
collection_name = "@#{controller.controller_name}"
collection = instance_variable_get(collection_name)
raise ArgumentError, "The #{collection_name} variable appears
to be empty. Did you " +
"forget to specify the collection object for will_paginate?"
unless collection
community to kontroler rysica, tak?
To, co mi dales naprowadzilo mnie na inne zrodlo, w ktorym tez ktos zrobil taki prosty blad jak ja (nadpisanie gdzies tego co paginate zwrocilo do @users). Wielkie dzieki dla wszystkich za pomoc z paginacja