Paperclip, problem z rake paperclip:refresh

Witam
Mam problem z wygenerowaniem od nowa obrazków z konsoli, przy odpaleniu rake paperclip:refresh CLASS=Foo. Dostaje wtedy

Co ciekawe gdy używam Paperclipa standardowo w serwisie, obrazki wgrywają się bez problemu. Tyle że ścieżka do pliku tymczasowego z tego co widzę w logu jest np.:

Wcześniej to działało, możliwe że przejście na Bundlera coś zmieniło, bo innych zmian nie przypominam sobie. Obrazki ładowane są na Amazon przy użyciu gema s3. Problem objawia się identycznie na localhoscie jak i na serwerze.

Ruby 1.9?

ruby 1.8.7 (2009-06-12 patchlevel 174) [x86_64-linux]

/home/xxxx/www/.ruby/gems/1.8/gems/s3-0.3.0

/home/xxxx/www/.ruby/gems/1.8/gems/paperclip-2.3.4

Nie wiem co jeszcze mogło by być przydatne ?

Spróbuj Paperclipa z gita zamiast ostatniego wydania 2.3.4, chłopaki sporo poprawili w kwestii tworzenia i operowania na tymczasowych plikach (myśmy mieli podobny problem, ale z ruby 1.9.2 i wywalaniem na losowym pliku w serii).

Instalowałem przez Bundlera gem ‘paperclip’, :git => ‘git://github.com/thoughtbot/paperclip.git’
Niestety dalej to samo, ale widze że dzis tam przy nim sporo grzebią więc spróbuje jeszcze jutro ew. zgłosze issue.

Po cofnięciu do wersji 2.3.3 działa ok, tyle że teraz bundler zainstalował mi dodatkowo min. right_aws gem, dotychczas uzywałem gema s3 by qoobaa i sprawował się dobrze.

za to 2.3.5 (paperclip) i najnowsza wersja s3 czyli 0.3.7 wywala uninitialized constant S3::Service::Proxy

Poprawiłem przed chwilą zależności S3 - nowa wersja (0.3.8) powinna działać poprawnie.

jest ok. ale wrócił problem z cannot generate tempfile

[quote]artur@artur-desktop:~/cos$ rake paperclip:refresh CLASS=Foo --trace
(in /home/artur/projects/cos)
** Invoke paperclip:refresh (first_time)
** Invoke paperclip:refresh:metadata (first_time)
** Invoke environment (first_time)
** Execute environment
** Execute paperclip:refresh:metadata
rake aborted!
cannot generate tempfile /tmp/foos/000/002/002/avatars/original.jpg20101027-8065-r4z1nv-9' /usr/lib/ruby/1.8/tempfile.rb:52:ininitialize’
/home/artur/projects/rankito/config/initializers/s3_paperclip.rb:98:in new' /home/artur/projects/rankito/config/initializers/s3_paperclip.rb:98:into_file’
/home/artur/projects/rankito/lib/tasks/paperclip.rake:55[/quote]