PayU problem z integracja

Witam,
W celach edukacyjnych próbuję podpiąć testowy punkt płatności PayU do mojej apki, próbowałem skorzystać z gema https://github.com/ronin/payu ale cały czas dostaje błąd 103 (brak lub błędna wartość parametru sig) ktoś ma jakiś pomysł na to co robię źle? zgodnie z tym bo zamieszczono w dokumentacji korzystam z:
Id punktu płatności (pos_id): 145227
Drugi klucz (MD5): 13a980d4f851f3d9a1cfc792fb1f5e50

kod apki wygląda tak:

pos = Payu::Pos.new :pos_id => '145227', :pos_auth_key => 'abcdefghijk', :key1 => 'xxxxxxxx', :key2 => '13a980d4f851f3d9a1cfc792fb1f5e50', :add_signature => true

@transaction = pos.new_transaction(:first_name => 'John', :last_name => 'Doe', :email => 'john.doe@example.org', :client_ip => '1.2.3.4', :amount => 10000, desc: 'sth')

widok:

= form_tag(@transaction.new_url) do
  = payu_hidden_fields(@transaction)
  = submit_tag 'Pay'

A czy w key1 też podajesz coś ? Bo jak spojrzałem na gema to sig jest sumą kontrolną z wartości: pos_id, session_id, ts, key1

Dzięki za odpowiedz:) co do samego problemu to próbowałem różnych sposobów, np. podanie klucza md5 udostępnianego przez payu jako key2 ale to też nic nie zmieniało, zawsze był ten sam problem. Kontaktowałem się nawet z twórcami gema którzy odpisali mi że “Payu udostępnia wszystkie klucze dla testowych punktów płatności” oraz to jak powinienem to skonfigurować. Niestety nigdzie takowych kluczy nie znalazłem więc usunąłem gema i napisałem integracje opierając się na samej dokumentacji.
Nie wiem też jak to wyglądało kilka lat wcześniej ale podobno payu kiedyś udostępniało sandbox pod adresem sandbox.payu.pl na którym można było ponoć założyć konto do testów.